Podravina je ispustila vodstvo od 2:0 protiv Slavonije Foto: Krešimir Đurić

Podravina pala u završnici, Međimurje prejako za Varaždin

| 23.4.2016. u 18:35h | Objavljeno u Sport

U susretima 24. kola Treće hrvatske nogometne lige Istok, oba predstavnika županije su upisala poraz. Podravina je na domaćem terenu izgubila 4:3 protiv Slavonije, a Međimurje je na domaćem terenu bilo prejako za nogometaše NK Varaždina.

Ludbreški trećeligaš je otvorio utakmicu veoma dobro te je nakon 28. minuta imao odličnih 2:0 kada su Siniša Fajt (22. min) i Moris Kuhta (28. min) zabili za vodstvo, ali Slavonija već u prvom poluvremenu smanjuje vodstvo Podravine pogotkom Petra Tomića (36. min). U drugom poluvremenu gosti preokreću rezultat na 3:2 pogotcima Gorana Jurića (65. min) i Mile Pavelića (72. min). Podravina je u 77. minuti ipak izjednačila preko Gorana Maleca, ali je vrijedan bod ispušten u 84. minuti pogotkom Valentina Podobnika.

Momčad NK Varaždina je znala da će teško do bodova protiv vodeće ekipe lige, ali su uspjeli držati svoju mrežu praznu do 57. minute kada je Međimurje povelo preko Pono Pintarića. Isti igrač je povisio vodstvo u 70. minuti, a konačan rezultat je postavio kapetan Međimurja Nikola Šafarić pogotkom u 88. minuti iz dosuđenog kaznenog udarca.