Počinju kvalifikacije za EURO 2024., "kauboji" sutra u Areni Varaždin dočekuju Grčku Foto: HRS

Počinju kvalifikacije za EURO 2024., "kauboji" sutra u Areni Varaždin dočekuju Grčku

VV | 11.10.2022. u 12:10h | Objavljeno u Sport

Nakon šest mjeseci, hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija ponovno je na okupu. Počinju kvalifikacije za EURO 2024. godine kojem će domaćin biti Njemačka. Pred reprezentacijom su dva susreta u ovom ciklusu, a prvi će biti na rasporedu sutra, 12. listopada, u 18.00 sati u Varaždinu, susret protiv Grčke, a zatim u nedjelju, 16. listopada u 13.45 sati u Hasseltu okršaj protiv Belgije.

Utakmicu su dan uoči susreta najavili gradonačelnik Neven Bosilj, izbornik reprezentacije Hrvoje Horvat, član stručnog stožera Ivano Balić, igrač Marin Šego i direktor marketinga HRS-a Silvio Njirić. Gradonačelnik Bosilj je izrazio dobrodošlicu reprezentaciji i pozvao navijače.

- Grad Varaždin je ponosni domaćin našoj rukometnoj reprezentaciji, reprezentaciji koja je najtrofejnija i najuspješnija,  reprezentaciji koja je osvojila dva olimpijska zlata, koja je osvojila i svjetsko zlato. Ona iz Varaždina kreće na put prema onoj medalji koju još nema,  a to je europsko zlato. Siguran sam da će ovaj kvalifikacijski ciklus završiti na najbolji mogući način. Nakon što je ovdje igrala utakmicu protiv Finske, drago mi je što smo ponovo domačini. – poželio je gradonačelnik uspjeh reprezentaciji i podsjetio na činjenicu da je u Varaždinu odigrana prva rukometna utakmica u Hrvatskoj te je u nastavku pozvao gledatelje da dođu na utakmicu i pruže podršku reprezentaciji: Uvjeren sam da će puno naših sugrađana doći na utakmicu. Varaždinci vole rukomet, a imamo rukometnog prvoligaša. Pozivam sve naše sugrađane, kao i ljubitelje rukometa iz susjednih gradova koji također imaju rukometnu tradiciju te navijače iz Međimurja kao i cijele sjeverne Hrvatske da dođu u Varaždin kako bi zajedno  dali pravu podršku našoj reprezentaciji - rekao je Bosilj. 

Izbornik Horvat okupio je reprezentaciju nakon šest mjeseci i najavio zanimljivu utakmicu protiv Grčke.

- Evo nas zajedno nakon šest mjeseci ponovo u Varaždinu kojeg pamtimo po dobrom.  Uvijek nam je bilo jako lijepo ovdje, dobri su nam uvjeti za treniranje. Grad i cijela regija su skloni rukometu, dvorana je uvijek bila puna pa  očekujemo i ovaj put dobru podršku. Dečki su maksimalno spremni i jedva čekaju da zaigraju. Još jednom pozivam sve navijače da nas podrže i da dvorana bude puna - rekao je Horvat.

Proslavljeni reprezentativac i svojevremeno najbolji rukometaš svijate, a sada član stručnog stožera Ivano Balić rekao je da igrači jedva čekaju da zaigraju za reprezentaciju.  Ocijenio je kako Grčka reprezentacija  igra dobar rukomet i izgleda puno bolje nego prije. 

- Grčka nije loša reprezentacija. Dobro ćemo se pripremiti, i ako će igrači biti dobri za nas ne bi trebalo biti problema. – izjavio je Balić a s njim se složio i Marin Šego koji je poželio punu dvoranu navijača.

- U Varaždinu se fino osjećamo, imamo još dva treninga i sutra krećemo po pobjedu. – prognozirao je Marin Šego uspješan prvi korak u kvalifikacijama - istaknuo je Šego.

Silvio Njirić, direktor marketinga HRS-a zahvalio je Gradu Varaždinu na dugogodišnjoj  vrlo dobroj suradnji u pripremi velikih rukometnih natjecanja i reprezentativnih utakmica. Najavio je i održavanje svjetskog juniorskog prvenstva 2023. godine i svjetskog seniorskog prvenstva 2025. godine.

Dvorana za utakmicu bit će otvorena već od 16:30 sati pa se publika poziva doći na vrijeme kako bi se izbjegle prometne gužve na prilazu varaždinske Arene.

Galerija slika