Napravili smo kvalitetnije pripreme nego prijašnjih sezona, naglasio je trener Varteksa Želimir Orehovec Foto: Dražen Novosel

Počinje Treća HNL Sjever, Varteks i Podravina sutra domaćini

| 21.8.2020. u 17:00h | Objavljeno u Sport

Nakon višemjesečne stanke pa i otkazanog dijela prvenstva zbog pandemije koronavirusom, sutra počinje nova sezona u Trećoj HNL Sjever. Oba županijska predstavnika Varteks i Podravina u 1. će kolu biti domaćini. Varteks će od 17 sati i 30 minuta na varaždinskom stadionu Sloboda ugostiti Podravac iz Virja, dok će Podravina u istom terminu na svom stadionu u Ludbregu biti domaćin Bjelovaru.

Trener Varteksa Želimir Orehovec odradio je jednomjesečne pripreme, ostao bez nekoliko igrača, uveo poznati sistem rada i vježbi, odigrao nekoliko pripremnih i prijateljskih utakmica te dobio određena pojačanja na pojedinim pozicijama u momčadi.

- Napravili smo kvalitetnije pripreme nego prijašnjih sezona. Istina, nismo uhvatili još pravu formu, a kroz trening utakmice sam vrtio sve igrače kako bi vidjeli njihove mogućnosti, pogotovo sedam juniora. Zadovoljan sam kako su pripreme odrađene – rekao je Orehovec i dodao da je kroz prvu momčad prvenstveno gledao reakcije igrače, a rezultat utakmica bio je u drugom planu.

Prvo kolo nove sezone 3.HNL Sjever dovodi na Slobodu momčad Podravca.

- Očekujemo pobjedu protiv Podravca na otvaranju sezone. Uvijek ćemo ići na pobjedu. Svi igrači su zdravi i spremni, osim Režića koji ima tri žuta kartona pa će propustiti prvu utakmicu - napomenuo je Orehovec.

Istaknuo je i ovosezonska pojačanja.

- Pojačanja Matučec, Golubar i Režić su već provjereni igrači. Također, moram pohvaliti mlade igrače, 2002. i 2003. godište koji su se pokazali na pripremama te ću dvojicu ili trojicu svakako priključiti prvoj ekipi – zaključio je Orehovec.