Počinje proljetni dio u Trećoj HNL Istok, Varaždin domaćin, Podravina u Čakovcu

| 27.2.2016. u 08:13h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 16. kola danas se nastavlja Treća hrvatska nogometna liga Istok. Ludbreškoj Podravini, koja će u proljetni dio sezone ući s 13. pozicije, svlačionicu su napustili Milan Manojlović i Nikola Pomper, a došli su Ivan Conjar, Siniša Čeko, Nikola Jagić, Dejan Kučko, Moris Kuhta, Martin Šinjori te dva Brazilca, Junior, dosadašnji igrač Drave iz Svetog Đurđa, i Fabio, koji je igrao u Brazilu.

Zadovoljan sam odrađenim pripremama. Imali smo sreću da su nas zaobišle ozljede. Igrači su se na treninzima trudili, davali svoj maksimum i izgledamo kao prava ekipa – rekao je trener Podravine Josip Gavranović.

Cilj je ludbreškog kluba osigurati ostanak u ligi, a Gavranović ističe da to uopće nije upitno.
Siguran sam da ćemo i dalje biti sudionici ovog ranga natjecanja. Cilj nam je imati što bolje rezultate, pobijediti u svim utakmicama na domaćem terenu i privući publiku na stadion. Očekujem da ćemo se pozicionirati u sredini tablice, a prva četiri kola, u kojima ćemo igrati protiv vodećih sastava, bit će jako teška, samo da nas ne prorijede ozljede. Podravina ima momčad s kojom može parirati svakom sastavu – kaže Gavranović.

U prvom kolu drugog dijela lige Podravina će danas od 15 sati biti gost Međimurja u Čakovcu.

Ići ćemo odigrati utakmicu za samopouzdanje, a rezultat nam neće biti toliko bitan, jer svjesni smo da nas čeka najjača momčad lige. U Čakovcu nemamo što izgubiti – zaključio je Gavranović.

U svlačionici varaždinskog trećeligaša bilo je dosta “prometno” tijekom stanke i puno je igrača otišlo. Redove Varaždina napustili su Siniša Čeko, Moris Kuhta, Dejan Kučko (svi NK Podravina), Marin Maljak, Luka Ivanović (oba NK Koprivnica), Karlo Sambolec (NK Međimurje), Jurica Valentić (ND Lendava 1903), Slaven Hlišć (UFC Miesenbach), Filip Holi (Tatabanya FC). U svlačionicu varaždinskog trećeligaša stigli su Luka Jagačić (Selfoss), Dario Jertec (Hajer Club), Stjepan Oštrek (NK Slaven Belupo), Marko Galoši (NK Lokomotiva), Karlo Marić (SV Gussing), Maks Juraj Ćelić (MSV Duisburg 02), Juraj Hižak (reaktivacija), Josip Boban (NK Varteks) i Vladimir Mesec (NK Nedeljanec).

Momčad, koja je na 14. mjestu, pripremala se pod vodstvom novog trenera Marija Ružića.
S obzirom na to da smo morali trenirati na umjetnoj travi, imali smo dosta ozljeda, međutim, mislim da smo spremni. Mislim da ne bismo trebali strahovati za ostanak u ligi jer smo se dobro pripremili. Navodno se Koprivnica dosta pojačala, a ne preostaje nam drugo nego da se borimo ako želimo osvojiti tri boda – naglasio je trener Ružić.