Bednja će danas biti gost Rudara u Murskom Središću Foto: Dražen Novosel

Počinje novo prvenstvo u 4. NL Čakovec - Varaždin, kakve su ambicije klubova?

| 18.8.2018. u 11:17h | Objavljeno u Sport

Utakmicama 1. kola ovog vikenda,18./19. kolovoza, počinje nova prvenstvena sezona u Četvrtoj nogometnoj ligi Skupina Čakovec - Varaždin.

Momčad Bednje, koja je prošle sezone kao debitant bila viceprvak lige, ostala je bez Karla Marića (Međimurje) i Ante Perkušića (Zelengaj), a došli su Dario Sakač (Zadrugar) te junior Dario Šantek (Novi Marof).

- Okosnica ekipe ostala je ista, ali kada gledamo pojedinačno otišao nam je Marić, koji je imao kvalitetu koja je donosila prevagu u ovoj ligi i sigurno da smo igrački slabiji nego lani, međutim, još tražimo rješenja na pozicijama napadača i u sredini terena. Naše će ambicije u novoj sezoni biti zadržati se u vrhu tablice,među prvih šest momčadi, iako sam svjestan da će biti puno teže nego lani, kada smo bili drugi. U novom će prvenstvu svi gristi protiv nas, znajući naše kvalitete. Ne bojimo se nikoga,možemo igrati protiv svakoga,nemamo imperativ da moramo biti prvi ili treći, a vidjet ćemo kako ćemo završiti. Idemo se nadigravati i veselim se početku novog prvenstva - rekao je trener Bednje Saša Paska.

Ludbreška Podravina, koja je lani bila sedma, ostala je bez sedam igrača, ali ih je i dovela sedam, a momčad će u novom prvenstvu osvajati bodove pod vodstvom novog trenera Maria Piškora.

Otišli su Jura Banfić i Vladimir Mesec (oba u Pušćine), Josip Šestak (Dubravka Zagorac) Ivan Sinković (Dubravka Zagorac), Ivan Međimorec (Ajax Komarnica), Igor Milošević (Rasinje), dok je Goran Malec, zbog poslovnih i privatnih obveza prestao igrati. Patrik Tuđan koji se ozlijedio krajem prošlog prvenstva i nakon toga bio na operaciji, još je u fazi oporavka.

Stigli su golman Ivan Markulinčić (Podravac Kitro), Matija Marković (Dinamo Domašinec), Matija Zelenc (Drava iz Svetog Đurđa), Marin Matijašec (Plitvica Selnik), Matej Havaić (Sloga Slokovec), Nikola Ačko (Zadrugar),Marin Lotar (Varaždin).
Odgovornost u defanzivi

- Teško je reći kakvi smo kvalitetom u odnosu na prošlu sezonu, no sigurno je da će trener od igrača tražiti puno discipline i odgovornosti, naročito u defanzivi, dakle da se puno pažnje posveti igri u obrani. Želja je da budemo plasirani u gornjem dijelu tablice. Momčadi smo priključili i pet juniora,koje moramo afirmirati u sezoni koja je pred nama. Pokušat ćemo zauzeti poziciju koja bi nam slijedeće sezone omogućila nastup u novoformiranoj Trećoj HNL Sjever - rekao je tajnik Podravine Vitomir Namjesnik.

Prošle sezone desetoplasirani Nedeljanec ostao je bez Dubravka Kišića (Pušćine), a došli su Filip Štefulj (Budućnost Vidovec). Tomislav Gredelj (Croatia iz Bogdanovaca) te Jakov Puclin (Austrija).
- Odlazak Kišića veliki je hendikep za našu momčad. S obzirom da ni ovaj put nije bilo rasipanja igračkog kadra, a igrači koji su u klubu već dulje vrijeme i dobra su klapa, ostvaruju plasman u ligi između 5. i 10. mjesta, što očekujem i u narednoj sezoni. Puno nade polažemo u županijski Kup - naglasio je trener Nedeljanca Damir Maretić.

Poziciju slabije od Nedeljanca lani je završio Novi Marof, trenera Gorana Vitkovića. Ostali su bez Nikole Šafarića (Obreš), Ivana Harmicara, Tomislava Harmicar,a Mislava Sakača i Antonia Zrne (sva četvorica Sloboda Slakovec),Sebastijana Štrige (Budućnost Vidovec), dok Damir Turković ne može igrati do 26. prosinca ove godine. Za sada je u klub došao samo Karlo Kranjec.
- Igračku križaljku još nismo kompletirali, trebala bi nam doći još dva-tri igrača,a ukoliko ćemo ostati na postojećem kadru bit ćemo puno slabiji. Očekivao sam da ćemo na prošlosezonsku ekipu dovesti dva-tri domaća igrača, koja su igrala u drugim sredinama, a što bi nam omogućilo napad naprvih pet mjesta, a sada nam predstoji borba za ostanak u ligi - rekao je trener Vitković.

Jalžabet, koji se prošle sezone do posljednjeg kola borio za ostanak u ligi, u čemu je na kraju uspio i prvenstvo okončao na 13. mjestu, u novoj sezoni u svojim redovima neće imati Marka Hruška (međimurski Trnovec),Tomislava i Nikolu Srpaka, te Nikolu i Luku Prahića. Došli su Kristijan Janušić (Obreš). Dabor Amanović (Sloga iz Štrigove), Nikola Modrić (Polet Tuhovec), te braća Dino i Luka Božić (Pušćine)
Sredina lige
- U razgovorima smo još s dva igrača sredine terena, koji bi trebali popuniti pozicije u momčadi gdje smo najtanji,a ambicije su plasman u sredinu tablice, da se više ne ponovi prošla sezona, kada smo se do posljednje sekunde borili za ostanak u ligi - naglasio je predsjednik Jalžabeta Robert Horvatić.

Novajlije u Četvrtoj ligi su varaždinski Varteks, koji je lani bio posljednjeplasirani u Trećoj HNL Istok i Dubravka Zagorac iz Turčina, prošlosezonski prvak Prve ŽNL.

Trener četvrtoligaša iz Turčina Mario Ister u odnosu na lani ima nekoliko novih igrača u ekipi; Kristijana Ribića (Austrija), Josip Šestaka, Ivana Sinkovića (obojica Podravina) i Ivana Conjara (Croatia Hrastje), a odlazaka iz kluba za sada nije bilo.
- Malo smo kompaktniji nego lani, ali će i liga biti puno zahtijevnija i za klasu jača. Kao novajliji u ligi bitno nam je preživjeti u prvoj sezoni, a plan je biti plasiran između 8. i 12. mjesta. Za samopouzdanje momčadi i lakši nastavak lige bitan nam je start u prvenstvo, a prva dva kola igrat ćemo kod kuće, prvo s Podravinom, a nakon toga s Poletom - rekao je Ister,koji je trener Dubravke Zagorac od travnja prošle godine.

Varteks je imao dosta promjena u igračkom kadru odnosu na prošlu sezonu. Došao je Danijel Vuković (Međimurje) Veldin Karić (Drava Kuršanec), Luka Domjan, Sandro Martinčević i Nenad Orehovec, a prvoj su ekipi priključena i četiri talentirana juniora. Otišli su Luka Šiprak (Mladost Ždralovi), Goran Spasić (Budućnost Vidovec) i Marko Posavec (inozemstvo).

- Dugo smo radili na ekipiranju igračkog kadra.Prvo smo mislili da ćemo i naredne sezone biti sudionici Treće HNL Istok pa smo i razgovarali s igračima za taj rang. Na kraju se ispostavilo da smo izgubili mjesec dana i našli smo se u raskoraku, tako da još uvijek ekipiramo igrački kadar, ali je situacija puno bolja. Ima nas više,mislim da ćemo biti jači nego lani. S obzirom da se najavljuje da će se od slijedeće sezone početi s natjecanjem u Trećoj HNL Sjever naše su ambicije da budemo plasirani među prve četiri momčadi i da pokušamo izboriti viši rang natjecanja - naglasio je trener Varteksa Želimir Orehovec.

Parovi 1. kola: 18.8. u 17.30 sati: Polet (SMnM) - Dinamo(D), Varteks - Nedelišće (igrat će se u Sračincu), Mladost Komet - Međimurec, Omladinac(NSR) - Jalžabet, Rudar - Bednja,19.8. od 17.30 sati: Dubravka-Zagorac - Podravina, Novi Marof - Sloga(Č), Pušćine - Nedeljanec.