Počinje "Klampotic Liga", rekreativna malonogometna liga Cestice i Petrijanca

Varaždinske vijesti | 25.11.2017. u 10:01h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Malonogometni klub Lovrečan je s ostalim malonogometnim klubovima s područja općina Cestica i Petrijanec krenuo u organizaciju rekreativne malonogometne lige nazvane „Klampotic liga“.

Liga je privukla mnoge ekipe koje su prepoznale ideju za razvitak sporta na međuopćinskom nivou te u njoj sudjeluje šest ekipa s područja općine Cestica (MNK Lovrečan, MNK Kolarovec, MNK Jarki, MNK Vrtovi, MNK Mlaka, te Komšije Virje otok), te četiri ekipe s područja općine Petrijanec (Yugo 45, Sive mekle, Caffe bar 5 i Gaj Nova Ves).

Zimski dio sezone igrat će se u dvoranama u Cestici i Petrijancu (većinom nedjeljom prijepodne od 9 do 13 sati), dok će se ljetni dio sezone igrati na vanjskim terenima (jedno cijelo kolo svaki puta kod druge ekipe). I u zimskom i u ljetnom dijelu sezone izmjenjuju se domaćini kola lige te će tako svi klubovi dobiti priliku za organizaciju jednog kola u dvorani i na svojem vanjskom terenu.

- Igrat će se 2x15 minuta, s brojenjem akumuliranih prekršaja. Tokom svake utakmice pisat će se zapisnik utakmice za kojeg je zadužen voditelj lige Neven Furjan ili zamjenik voditelja lige Marko Županić. Kotizacija po ekipi iznosi 500 kuna, dok će nagrada za pobjednika lige iznositi 10.000 kuna u bonu za kupnju sportske opreme u trgovini TOP-TIM Šibenik, koja je većinski omogućila ovu nagradu za pobjednika lige. Vrijedi istaknuti da je ovo prva godina pa smo ograničili broj ekipa na 10. Ako se ovaj projekt malonogometne lige pokaže uspješnim, druge godine se planira proširiti liga s još nekoliko novih ekipa - najavili su iz Općine Petrijanec.

Veliku podršku „Klampotic ligi“ dale su Općina Cestica i Općina Petrijanec, koje su ustupile dvorane, te većinski financirale ovu ligu. Općinski čelnici prepoznali su dobru ideju za druženje rekreativaca svih generacija, a i za podizanje svijesti o zdravom i aktivnom životu.

Liga počinje 25. studenog, a završava krajem kolovoza iduće godine. Svečano otvorenje bit će u subotu, 25. studenog, u 18:45 sati, a predvodit će ga načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj te načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Sve rezultate i raspored te mnoge druge zanimljivosti zainteresirani mogu pronaći na web stranici lige www.klampoticliga.com, a ukoliko želite biti sponzor lige možete se javiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 0994093917 (Neven Furjan).

Subota, 25. studenog - 1. kolo (dvorana Cestica-domaćin MNK Lovrečan)

18 sati: MNK Jarki Gaj-Nova Ves
18.45 sati: SVEČANO OTVORENJE
19 sati: MNK Kolarovec-Cafe bar 5
19.45 sati: Yugo 45-MNK Vrtovi
20.30 sati: MNK Lovrečan-Komšije
21.15 sati: Sive Mekle-MNK Mlaka

Nedjelja, 26. studenog - 2. kolo (dvorana Cestica-domaćin MNK Kolarovec)

9 sati: Gaj Nova Ves-MNK Mlaka
9.45 sati: Komšije-Sive Mekle
10.30 sati: MNK Vrtovi-MNK Lovrečan
11.15 sati: Cafe bar 5-Yugo 45
12 sati: MNK Jarki-MNK Kolarovec

Nedjelja, 3. studenog - 3. kolo (dvorana Petrijanec-domaćin Yugo 45)

9 sati: MNK Lovrečan-Cafe bar 5
9.45 sati: Sive Mekle-MNK Vrtovi
10.30 sati: MNK Mlaka-Komšije
11.15 sati: MNK Kolarovec-Gaj Nova Ves
12 sati: Yugo 45-MNK Jarki