Momčad Varaždina koja je počela današnje pripreme Foto: Dražen Novosel

Počele pripreme nogometaša Varaždina za prvu prvoligaška sezonu

| 19.6.2019. u 18:04h | Objavljeno u Sport

Prozivkom koja je bila u 17 sati a nakon toga i prvim treningom danas su počele pripreme nogometaša Varaždina za njihovu prvu prvoligašku sezonu.  Na prvoj prozivci bilo je 28 igrača iz prošle sezone te četvorica koja su na probi. Među igračima nije bilo Maksa Juraja Ćelića koji je otišao u Goricu,s kojom je potpisao četverogodišnji ugovor te Leona Benka, koji je, zbog ozljede koju je  vukao iz prošle sezone, dobio dan više odmora u odnosu na ostale igrače. 

Na prvoj prozivci igračima su se u trofejnoj dvorani na Gradskom stadionu u Varaždinu obratili predsjednik kluba Stjepan Cvek i trener  Zoran Kastel koji će odraditi početak priprema s igračima, dok se ne angažira novi trener, s obzirom da dosadašnji šef stručnog stožera Branko Karačić s upravom kluba nije uspio dogovoriti oko nastavka suradnje. Predsjednik Cvek nije isključio mogućnost da Kastel bude i novi šef stručnog stožera varaždinskog prvoligaša.

- Sa sada već bivšim trenerom razišli smo se na kulturan i prijateljski način,. Jednostavno tijekom pregovora nismo se dogovorili oko nekoliko stavaka vezano uz nastavak naše suradnje. Mislili smo da ćemo nastaviti suradnju s gospodinom Karačićem, jer da je bila naša nakana da on više ne bude naš trener to bi riješili odmah po završetku prošle sezone - rekao je predsjednik Cvek i nastavio:

- Prva liga traži puno više nego do sada, svi skupa moramo biti odgovorniji. Znamo da klub i momčad trebaju osvježenja i pojačanja i nadamo se da ćemo do odlaska na Kupres imati u svlačionici imati igrače koji će predstavljati klub u novoj sezoni u Prvoj HNL. Prvi cilje je da se osnažimo i da ostanemo u ligi- naglasio je Cvek.  Istaknuo je i da se uređuje i stadionska infrastruktura kako bi i ona spremna dočekala novo prvenstvo te da plasmanom kluba u Prvu HNL raste interes sponzora, ali da će biti potrebna i pomoć Grada Varaždina i Varaždinske županije.

- Bez Grada i Županije teško da ćemo moći isfinancirati klub. Prošlo je mjesec dana od kada smo osvojili titulu u Drugoj HNL i ostvarili plasman u Prvu HNL,a nama ni jedna kuna nije došla u klub iz Grada i Županije i takvo stanje nije obećavajuće - napomenuo je Cvek.

- Do početka prvenstva momčad će imati 35 aktivnosti , od čega će odigrati šest prijateljskih utakmica i odraditi 29 treninga, a na osmodnevne pripreme na Kupres nogometaši Varaždina će otputovati 27. lipnja, gdje će boraviti do 4. srpnja i tamo će se odigrati dvije utakmice. Posljednju provjeru uoči početka prvenstva u Prvoj HNL momčad će imati 13. srpnja, tjedan dana prije početka prvenstva - naglasio je trener Zoran Kastel.

Na prozivci je bio i sada već bivši trener momčadi Branko Karačić, koji je igračima i svima i klubu zahvalio na suradnji u prošloj sezoni.

- Iza mene je težak tjedan, ali sam ga izdržao. Dpšao sam u Varaždinu u nedjelju s uvjerenjem da ćemo se družiti, ali na žalost bilo je negativno, što je za mene bilo malo bolno, ali poštujem odluku kluba. Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u stvaranju rezultata, nisam očekivao ovakav rasplet, ali moram ga prihvatiti, jer to cijena posla kojeg radimo. Želim puno sreće i uspjeha klubu i bit ću veliki navijač Varaždina, dok ne pronađem novi klub - naglasio je Karačić nakon čega se pojedinačno pozdravio sa svakim igračem.