Počele pripreme nogometaša Ivančice za novu sezonu, očekuje se borba za vrh tablice Foto: Facebook NK Ivančica

Počele pripreme nogometaša Ivančice za novu sezonu, očekuje se borba za vrh tablice

Varaždinske vijesti | 14.7.2023. u 11:32h | Objavljeno u Sport

U srijedu su na gradskom nogometnom stadionu u Ivancu počele pripreme seniorske momčadi NK Ivančica za novu, drugu sezonu u Elitnoj ŽNL Varaždin.

Na pripreme su bili pozvani Marko Posavec i Hrvoje Grđan (VR), Matija Friščić, Ivan Vinceković, Nikola Pintarić, Antonio Hehet, Josip Đura, Jurica Maček, Dorian Vidaček, Damir Posavec, Ivan Kostelac, Emil Martinčević, Ivan Josipović, Darko Jagić, Marko Loparić, Eduard Vusić, Patrik Varga, Gabrijel Valentino Strugar, Robert Malnar, Dario Šincek, Roberto Bregović te još tri juniora iz škole nogometa i to Roko Bencek, Erik Bencek i Matija Jug.

Prozivci se odazvalo 25 pozvanih igrača, svi osim kapetana Leona Gregura koji je ozlijeđen, Gabriela Pavline, koji se još uvijek oporavlja od ozlijede, Nikole Kolareka, koji je bolestan te Patrika Varge i Ivana Vincekovića, koji rade u inozemstvu te će se naknadno priključiti pripremama.

Okupljenima se uvodno obratio predsjednik kluba Stjepan Grdak, koji je pozdravio prisutne te poželio dobrodošlicu novopridošlim pojačanjima.

Rekao je da uprava kluba opravdano očekuje od ovog igračkog kadra da se bori za sam vrh prvenstvene tablice, te napomenuo mogućnost ulaska u viši rang natjecanja, ako će to mogućnosti dozvoljavati.

Igračima se zatim obratio trener momčadi Ivica Cikač, koji se složio s ciljevima uprave kluba. Najavio je i mogućnost novih pojačanja na deficitarnim pozicijama te predstavio plan i program priprema, koji je proširen odigravanjem dodatnih prijateljskih utakmica. Nakon obavljene prozivke igrača trener Cikač je s igračima održao prvi trening.

Tijekom priprema trener Ivica Cikač održat će 24 treninga, a dogovoreno je i odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica i to 23. srpnja s NK Jedinstvo Sv. Križ Začretje, 29. srpnja s BSK Belica, 30. srpnja suparnik će biti NK Golubovec, 5. kolovoza NK Graničar Kotoriba, a 6. kolovoza NK Rudar Mihovljan. Također 12. ili 13. kolovoza momčad će odigrati Kup utakmicu ŽNS Varaždin.