Pobjede Enesa Garibovića na turniru u Tuzli te u mečevima Hrvatska - Srbija

| 1.3.2021. u 08:37h | Objavljeno u Sport

U Tuzli je održan međunarodni karate turnir „Tuzla Open 2021“. Nastupilo je više od 800 natjecatelja iz BiH, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Slovenije i Crne Gore. Nakon poduže natjecateljske pauze zbog pandemije, seniorska reprezentacija Hrvatske otputovala je na turnir, u čijem sastavu je bio i član Karate kluba Varaždin, Enes Garibović.

Nastupio je u seniorskoj kategoriji do 75 kg, i nakon četiri dobivene borbe osvojio je prvo mjesto. Finalisti svake težinske kategorije plasirali su se u otvorenu seniorsku kategoriju, seniori open, a Garibović se nakon dvije pobjede plasirao u finale, u kojem je tijesno izgubio i osvojio 2. mjesto.

Dan ranije, u Daruvaru su organizirani mečevi između reprezentacije Hrvatske i reprezentacije Srbije. Garibović je u kategoriji seniori do 75 kg ostvario tri pobjede u isto toliko mečeva. Međunarodni turnir u Tuzli i mečevi s reprezentacijom Srbije u Daruvaru, odlična su priprema i uvertira u nastavak natjecateljske sezone, u kojoj se očekuje Europsko prvenstvo krajem svibnja, kvalifikacije za Olimpijske Igre u lipnju, Olimpijske Igre u srpnju te Svjetsko prvenstvo u studenom ove godine.