Pobjeda varaždinskog Starra u 1. kolu europske Super lige

| 23.9.2016. u 09:07h | Objavljeno u Sport

U sportskoj dvorani LifeClass terme Sveti Martin odigran je susret 1. kola Europske Superlige u stolnom tenisu između STK Starr, koji u ovom natjecanju nastupa pod imenom LifeClass Regionalni centar Starr Varaždin s mladom reprezentacijom Slovačke koja nastupa pod nazivom U 21 Team Slovakia.

Varaždinski stolnotenisači uvjerljivo su svladali goste visokim rezultatom 6:0.  Za LifeClass Regionalni centar Starr Varaždin nastupili su Ronald Ređep, Frane Runjić, Nikola Horvat te pojačanje Kinez Zeng Jia. Najprije je par Zeng/Ređap s 3:0 pobijedio slovački par Brat/Kalužny, zatim su Ređep i Zeng u pojedinačnim susretima također sa 3:1 pobijedili Brata i Takača s uvjerljivih 3:0.

Zatim su priliku dobili Runjić i Horvat koji su nošeni odličnim igrama starijih kolega također ostvarili pobjede, Runjić je pobijedio Kalužnyja 3:1, a Horvat istog igrača također s 3:1. Visok nivpo igre pokazao je Zeng i u susretu s Bratom te pobijedio još jednom s 3:0.  Odigran je i još jedan meč između Runjića i Takača koji je Runjić dobio 3:0

Ovom uvjerljivom pobjedom varaždinska ekipa pokazala je da ambicije za ulazak u polufinale ove lige ima čvrstih osnova.
U skupini A gdje se natječe varaždinska ekipa natječu se još U21 reprezentacija Češke i U21 reprezentacija Slovenije. Prve dvije ekipe ulaze u polufinale. U2. kolu Varaždinci gostuju u Češkoj kod njihove U 21 reprezentacije.