Članice AK Sloboda s osvojenim peharom Foto: ak sloboda

Pobjeda na krosu članice Slobode Simone Jambrošić

| 4.4.2017. u 09:09h | Objavljeno u Sport

U organizaciji AK Koprivnica održano je ekipno i pojedinačno prvenstvo Hrvatske Atletske Lige Sjever u krosu. Najbolje pojedinačne rezultate od članova varažinskog Atletskog kluba Sloboda postigle su u  kategoriji kadetkinja  Simona Jambrošić koja je pobjedila na 1000 metara.

Juniorka Paula Šimunčić  je na 2000 metara osvojila srebro dok je pobjedu odnijela reprezetativna kolegica iz Kutine. Još bolje plasmane slobodaši su postigli u ekipnom natjecanju. Tako su kadetkinje uz prvo mjesto Simone, peto mjesto Elle Bogdanović i deveto Rahele Leščak osvojile ekipno zlato, dok su kadeti na 1000 metara u sastavu Karlo Glavač 4. mjesto, Petar Drk 12. mjesto i Teon Sršan 13. mjesto uzeli srebro.

Treba  istaknuti ekipu limačica Janu Koščak 4. mjesto, Eniu Aladrović 6. mjesto i Ivu Kelemen 9. mjesto koje su stale na najviše postolje i ponosno podigle zlatni pehar iako nijedna od njih nije uspjela pojedinačno osvojiti medalju.

Prva mjesta limačica i kadetkinja osigurala su AK Slobodi ukupno drugo mjesto u kategoriji žena. Sljedeće subote AK Sloboda organizira 1. kolo HALSa i time otvara ovogodišnju atletsku sezonu na stazi. U nedjelju se održava i veliki kros Sportskih novosti i prvenstvo Hrvatske  na kojem će nastupiti i atletičari Slobode.