Pobjeda Emila Milihrama na Prvenstvu Hrvatske u kajak spustu

| 26.11.2023. u 12:38h | Objavljeno u Sport

Članovi Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na Prvenstvu Hrvatske u kajak kanu spustu za kadete, juniore i seniore na Savi u Zagrebu.

Istovremeno se održalo Otvoreno prvenstvo grada Zagreba i memorijalni Jesenski spust. Na stazi dužine 4,5 kilometra nastupilo je 55 posada iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Nakon duljeg vremena na natjecanje se vratio Emil Milihram i pobijedio u konkurenciji kajaka jednosjeda (K-1) kod seniora. Prvo mjesto od Varaždinaca osvojila i kadetkinja Hana Valjak u konkurenciji kajaka jednosjeda.

Drugo mjesto osvojio je u kajaku jednosjedu među kadetima Marin Bjeliš. Treće mjesto osvojio je u kajaku jednosjedu kod kadeta Neo Vugrek i u kanu jednosjedu (C-1) Danijel Mijatović kod seniora.

U kajaku kod kadeta nastupio je Domagoj Cerovečki koji se plasirao na 4. mjesto, Viktor Žmegač bio je 5., Domagoj Kracik 6., a Borna Valjak plasirao se na 9. mjesto.

Kadetkinje Leona Habek i Luna Šafran plasirale su se na 4. i 5. mjesto u kajaku jednosjedu. Senior Goran Vugrek plasirao se na 9. mjesto u kajaku jednosjedu.

U ekipnim vožnjama 3xK-1seniori Goran Vugrek, Nikola Novak i Danijel Mijatović bili su 5.

Na Otvorenom prvenstvu grada Zagreba i Jesenskom spustu održana je i utrka polaznika škole kajaka u kojoj su se kadetkinje Leona Habek i Luna Šafran plasirale na 1. i 2. mjesto u kajaku jednosjedu, a kadet Borna Valjak na 2. mjesto.

Mate Bjeliš i Nikola Novak plasirali su se na 1. i 2. mjesto u turističkom kajaku. Danijel Mijatović pobijedio je u kanu jednosjedu kod veterana, kao i posada Darko Tomašek i Igor Krajcar u turističkom kanu dvosjedu.