Članovi Karate kluba Varaždin na turniru u Daruvaru

Po dva zlata i bronce za Varaždince na karate turniru u Daruvaru

| 17.10.2016. u 08:54h | Objavljeno u Sport

Dvije zlatne i isto toliko brončanih medalja uspjeh su  članica i članova Karate kluba Varaždin na međunarodnom karate turniru Darfest 2016.  održanom ovog vikenda u Daruvaru.

Zlatne medalje osvojili su Lovro Rozman i Dorian Kalajdžija u uzrastu mlađih kadeta. Rozman je u kategoriji do 57 kg u finalu bio bolji od Tina Moškuna iz Karate kluba Karlovac 1969. Rozman je u finalnoj borbi slavio odlukom sudaca. Kalajdžija je do zlata stigao u kategoriji do 52 kg. On je u finalu bio bolji od domaćeg natjecatelja Jure Čosića člana Karate kluba Slavko Krivski – Termal.

Dominaciju Varaždinaca u toj kategoriji potvrdio je i Mateo Jakopanec koji je stigao do bronce. Jakopanca je u polufinalu zaustavio Čosić. Broncu je na turniru osvojila i Leona Gulija u kategoriji učenica do 44 kg. Bolja od nje u polufinalu je bila Sara Tomić iz zagrebačkog Bushida.

Nadomak bronce stigao je i Luka Salihović u kategoriji mlađih kadeta do 41 kg. U odlučujućoj borbi za broncu porazio ga je Mihael Štefović iz Virovitice. Alen Zagorec nastupio je u kategoriji mlađih kadeta iznad 57 kg. Zaustavljen je u prvoj borbi repasaža a bolji je bio mađarski predstavnik Gergely Szinyakovics.

Turnir u Daruvaru okupio je 447 natjecatelja iz 49 klubova iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske.