Pobjednice C ekipnog prvenstva Hrvatske

Plivačice Baroka pobjednice ekipnog C prvenstva Hrvatske

| 22.12.2015. u 10:29h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U Rijeci je održano ekipno C prvenstvo Hrvatske u plivanju na kojem su nastupili plivači i plivačice Baroka.  U konkurenciji 9 ekipa plivačice Baroka ostvarile su veliki uspjeh osvojivši prvo mjesto. Na taj način plasirale su se u B prvenstvo u 2016 godini. Prema  HPS-ovim propozicijama ekipnog prvenstva, u „A“ rangu je 8 najjačih ekipa iz prethodne godine, u „B“ rangu sljedećih 8 ekipa, a u „C“ rangu su svi ostali klubovi koji imaju natjecateljske ekipe.

Svake godina dva posljednje plasirana na Ekipnom PH ispadaju u niži rang, a dva prvoplasirana kluba ulaze u viši rang. Pliva se ukupno 12 pojedinačnih disciplina, te 2 štafetne, a svaki klub ima pravo po disciplini prijaviti po 2 natjecatelja. Bodovi se zbrajaju po FINA tablicama vrijednosti rezultata.

Ekipnu pobjedu na C prvenstvu Hrvatske ostvarile su: Stela Grobotek, Maja Berkopić, Martina Štefinec, Lea Ćelić, Dora Mihinjač, Elena Škrapec i Mirta Piskač. Plivači su zauzeli ukupno 5. mjesto u konkurenciji 12 ekipa, te će se i sljedeće godine natjecati u C rangu. Za mušku ekipu nastupili su: Mario Vlahinja, Gregor Stadaas, Martin Kocijan, Neven Lončarić i Luka Cvetko.

Plivači i plivačice Baroka na ovom natjecanju isplivali su odlične pojedinačne rezultate čemu u prilog govori podatak da su plivačice ostvarile čak 21 osobni rekord u ukupno 24 pojedinačne utrke, dok su plivači ostvarili 17 osobnih rekorda u ukupno 24 utrke. Također, 7 članova ostvarilo je A norme za nastup na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske, a to su: Martina Štefinec, Mirta Piskač, Elena Škrapec, Mario Vlahinja, Gregor Stadaas, Martin Kocijan i Luka Cvetko. B normu ostvarila je Lea Ćelić.

Ovo natjecanje označilo je vrhunac zimske sezone natjecanja u 25-metarskim bazenima. Sezona natjecanja se nastavlja nakon Nove godine, ali od sada više u 50-metarskim bazenima. Ciljano natjecanje zimske sezone za Barok je prvenstvo Hrvatske koje se održava u Splitu od 25. do 28. veljače. Prvo sljedeće natjecanje članove Baroka očekuje 17.siječnja na mitingu u Radencima.

Označeno u