Članovi PK Barok koji su nastupili na natjecanju u Sisku

Plivači Baroka uspješno nastupili na Regionalnom PH u Sisku

| 28.1.2020. u 11:40h | Objavljeno u Sport

Članovi PK Barok nastupili su na Regionalnom prvenstvu Hrvatske - regije 4, u Sisku. Natjecanje je bilo namijenjeno kadetima, mlađim kadetima i početnicima, a okupilo je oko 290 plivača i plivačica iz 13 plivačkih klubova naše regije.

Među njima je bilo 26 natjecatelja varaždinskog Baroka, koji su i ovoga puta ostvarili veliki uspjeh. Boje Baroka branili su Nera Cilar, Lovro Čalopa, Lara Đuras, Filip Habek, Jana Marta Horvatić, Lovro Huđek, Fran Hutinski, Leona Juriša, Ivona Jurković, Adam Kazić, Mihael Kolarek, Filip Kukec, Teodora Liber Kos, Nina Malić, Maša Manojlović, Sara Marković, Anja Mirilović, Leo Novak, Dino Novoselec, Damjana Pilinger, Ana Pitner, Rina Rogina, Dorian Skupnjak, Roko Škrapec, Fran Težački i David Vizjak.

Osvojeno je ukupno 26 medalja; od toga 13 zlatnih, 6 srebrnih i 7 brončanih.  U kategoriji kadetkinja najuspješnije su bile Leona Juriša s osvojenom zlatnom medaljom na 200 m leđno, srebrnom na 200 m leptir i broncom na 100 m prsno, Sara Marković s osvojena tri zlata u disciplinama 400 m slobodno, 800 m slobodno i 200 m leptir, te srebrom na 200 m mješovito i Anja Mirilović s osvojene dvije brončane medalje- na 100 m slobodno i 200 m leptir. 

Kod kadeta istaknuli su se Filip Kukec s tri osvojene srebrne medalje: na 200 m leptir, 400 i 800 m slobodno, te brončanom medaljom na 200 m mješovito i  Mihael Kolarek sa broncom na 800 m slobodno. U kategoriji mlađih kadetkinja posebno nas je oduševila Teodora Liber Kos. U 4 isplivane discipline, Teodora je osvojila četri zlatne medalje: na 50, 100, 400 m slobodno i 100 m prsno.

Kod početnika, najuspješniji je bio Lovro Čalopa s osvojenim zlatom na 100 m prsno, te broncom na 100 m mješovito. Trebamo naglasiti da je Lovro osvojio i srebrnu medalju na 100 m prsno u ml. kadetskoj kategoriji.

Razveselili su i predstavnici u štafetnim utrkama. Kadetkinje u sastavu: Maša Manojlović, Leona Juriša, Sara Marković i Anja Mirilović osvojile su prvo mjesto u utrci 4x100 slobodno. Kadeti Mihael Kolarek, David Vizjak, Dorian Skupnjak i Filip Kukec također su bili zlatni u istoj disciplini.  Na pobjedničko postolje popeli su se i plivači štafete 4x100 mješovito mix: Leona Juriša, Sara Marković, Mihael Kolarek i Filip Kukec.                                                                                

Kod mlađih kadeta, štafeta u sastavu: Fran Hutinski, Roko Škrapec, Leo Novak i Filip Habek osvojila je prvo mjesto u utrci 4x100 slobodno, a kod djevojaka -Teodora Liber Kos, Jana Marta Horvatić, Nera Cilar i Damjana Pilinger zauzele su treće mjesto u istoj utrci.