Plesači varaždinskog "Valcera" iz Portoroža se vratili sa sedam zlatnih odličja Foto: SPK Valcer

Plesači varaždinskog "Valcera" iz Portoroža se vratili sa sedam zlatnih odličja

Varaždinske vijesti | 16.4.2019. u 20:47h | Objavljeno u Sport

Članovi varaždinskog Sportskog plesnog kluba "Valcer" ostvarili su izniman rezultat na međunarodnom turniru u latinsko-američkim i standardnim plesovima - Junior Dance Festival, Dance Sport Europe Children Grand Prix te Basic i WDSF turnir, održanom 13. i 14. travnja u Portorožu (Slovenija).

Osvojili su ukupno sedam zlatnih odličja, a status apsolutne pobjednice nosi Vida Jurak koja je u kategoriji Osnovci Basic u standardnim i latinsko-američkim plesovima osvojila zlatne medalje. Vida Jurak natjecala se i u starijoj kategoriji - mlađa mladež, u Basic i Open programu (World Dance Sport Federation - WDSF), gdje je "pomela" konkurenciju, te u Basic programu osvojila zlatne medalje u standardnim i latinsko-američkim plesovima te zlato u standardnim i latinsko-američkim plesovima u starijoj kategoriji u Open programu.

Plesni par Teo Patačko i Stefani Hrman u kategoriji Mladež Basic osvojili su zlatnu medalju u standardnim plesovima. Teo i Stefani plesali su i Open program (WDSF) gdje su se u vrlo jakoj konkurenciji plasirali na 19. mjesto u standardnim plesovima i 18. mjesto u latinsko-američkim plesovima. Također, Teo i Stefani natjecali su se i u pojedinačnom plesu - bečkom valceru, gdje su se plasirali na 21. mjesto.

spk_valcer_varazdin_-_portoroz_2_Vida_Jurak.jpg

spk_valcer_varazdin_-_portoroz_1.jpg