Mreže se još neko vrijeme neće tresti Foto: Dražen Novosel

Plenumi klubova 3. HNL Sjever i 4. NL, kada će početi proljetni dio sezone?

| 2.3.2021. u 13:08h | Objavljeno u Sport

Sinoć je elektroničkim putem održan zajednički plenum klubova Treće HNL Sjever i Četvrte nogometne lige Skupina Čakovec - Varaždin. Klubovi su informirani o aktivnostima Hrvatskog nogometnog saveza, a vezano na odluke Komisije za natjecanje i provođenja svih potrebnih aktivnosti od HNS-a, a da bi lige što prije krenule.

- Za sada, a sukladno dopisu kojeg smo primili od Hrvatskog nogometnog saveza, nemamo informacija kada bi počeo proljetni dio prvenstva,ali sam mišljenja da se ovaj vikend koji je pred nama to neće dogoditi - rekao je glavni tajnik varaždinskog ŽNS-a Ivan Novak.

Inače, varaždinski ŽNS napravio je prijedlog kalendara proljetnog dijela natjecanja za Treću HNL Sjever i Četvrtu NL, kojim je bilo predviđeno da se sutra u obje lige, odigraju odgođene utakmice iz jesenskog dijela sezone,a da se za vikend igraju redovita kola.

Međutim, u međuvremenu je iz Hrvatskog nogometnog saveza stigao dopis da nema odobrenja za nastavak natjecanja za 27. i 28. veljače, da se ne planira početak natjecanja ni za 3. ožujka, a o nastavku natjecanja 6. i 7. ožujka HNS će izvijestiti županijske Saveze najkasnije do 3. ožujka. Isto tako povjerenicima za natjecanje je rečeno da sukladno ovim uputama naprave nove rasporede natjecanja.

- Čekamo dopis iz HNS-a, a sigurno je da će se barem u prvim kolima utakmice igrati bez nazočnosti gledatelja, a mi se svi nadamo da bi naredni tjedan,. 13. ožujka, mogli početi s natjecanjima. Klubovima smo dali i informacije a vezano na promjenu sustava u sezoni 2022./2023., kada će se igrati jedinstvena Treća hrvatska nogometna liga - zaključio je Novak.