Planovi atletičara varaždinske Slobode za novu sezonu

| 10.1.2021. u 08:55h | Objavljeno u Sport

Unatoč trenutnoj situaciji u svijetu, najbolji varaždinski atletičari i atletičarke pripremaju se punim snagama za novu sezonu. Većina atletičara se priprema za dvoranska natjecanja dok će pojedinci preskočiti dvoranska i spremiti se samo za natjecanja na otvorenom. Svatko od njih će u nadolazećoj sezoni imati priliku ostvariti svoj najbolji rezultat u jakoj konkurenciji.

Janko Kišak i Jana Koščak planiraju ove godine ostvariti osobne rekorde, ako ne i državne, u disciplinama višeboja i plasirati se u kadetsku reprezentaciju. Koščak je prošle godine sa svojim skokom u vis od 176 cm ostvarila normu za Europsko prvenstvo U-18, no zbog svoje dobi još ne može nastupiti na tom natjecanju.

Višebojac Roko Farkaš sprema se za Europsko prvenstvo U-18 u Rietiju. Još nema normu, ali prema posljednjim nastupima na kojima je rušio hrvatski kadetski rekord na 60 m i 60 m s preponama, može se reći da je i više nego spreman. Višebojka Klara Koščak priprema se za Europsko prvenstvo U-18 u Rietiju. Već je ostvarila normu za to natjecanje u višeboju (5046 bodova), koju ove godine samo treba potvrditi.

Marko Kušter ove godine planira na 400 m istrčati rezultat ispod 50 sekundi kojim bi se plasirao na Europsko prvenstvo U-18 u Rietiju. Za to mu nedostaje nešto manje od sekunde. Viktorija Vujović priprema se za Europsko prvenstvo U-18 u Rietiju u bacanju kugle, a do norme joj nedostaje 70 centimetara.

Martinu Mlinariću je cilj plasirati se na Europsko prvenstvo U-20 u Tallinu. Njegov prošlogodišnji osobni rekord u skoku u vis je 206 cm dok je norma za EP 212 cm. Cilj Valentina Bečehelija je nastupiti na Europskom prvenstvu U-20 u Tallinu na 400 metara, a do ostvarenja norme nedostaje mu nešto manje od sekunde.

Rahela Lešćak planira ove godine potvrditi norme na 400 m prepone za Europsko prvenstvo U-20 u Tallinu i Svjetsko prvenstvo U-20 u Nairobiju. Osim toga cilj joj je otrčati 400 m prepone ispod minute (trenutni osobni rekord je 1:00,30) i izboriti mjesto u reprezentaciji. Ciljevi Gabrijela Stojanovića i Karla Marciuša su istrčati osobni rekord na 400 m odnosno na 100 m i 200 m te ulazak u seniorsku reprezentaciju.