PK Vidra Varaždin sudjelovala na međunarodnom susretu Slow swimming for Senior+

VV | 11.7.2022. u 08:39h | Objavljeno u Sport

U subotu i nedjelju, 2. i 3. srpnja, Plivački klub Trst organizirao je međunarodni susret za partnere europskog projekta Slow swimming za Senior +. Plivački klub Trst već šest godina provodi europski projekt Erasmus Slow swimming for Senior +, program obuke neplivača, usavršavanje plivačkih tehnika te pripreme za natjecanja starije populacije Senior +.

Nosioc projekta Slow swimming for Senior + je Italija uz partnere iz Slovenije, Austrije i Hrvatske. Plivački Klub Vidra iz Varaždin kao hrvatski partner u projekt se uključio 2021.

Seniori PK Vidra Ivanka Jembrih, Renata Kos, Gordana Kliček Horvat, Robert Cahun, Željko Kružić i Branko Pagadur uz vodstvo trenerice Višnje Bunić i pratnju trenerice Petre Kos na susretu su otplivali dvije štafete 6x25 m mix te 6x25 m slobodno i tako demonstrirali naučeno u projektu te osvojili brončanu medalju.

Uz brončanu medalju i odličnu zabavu, Vidre Seniori  iz Varažadina u Trstu su dobili veliku motivaciju za daljnje treninge kako bi na susretu u Trstu iduće godine bili još bolji.

Nakon prvog susreta partnera u rujnu 2021. godine u Velenju, ovo je bio drugi susret partnera iz četiri države, posljednji treći susret partnera planira se u listopadu kada će domaćin seniorima iz Italije, Slovenije i Austrije biti Plivački klub Vidra u Varaždinu.

Vidra_1.jpg

Vidra_2.jpg

Vidra_4.jpg

Označeno u