PK Vidra osvojila dva pehara kao treća ekipa u Hrvatskoj i treća ekipa mitinga

VV | 15.7.2022. u 08:07h | Objavljeno u Sport

Protekle nedjelje 10. srpnja, Plivački klub Natator uz podršku Hrvatskog paraolimpijskog odbora,  Hrvatskog paraplivačkog saveza, Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, Grada Zagreba, Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, europskog projekta Let' swim organizirao 13. Međunarodni paraplivački miting Zagreb para swimming Open 2022. u sklopu kojega se održalo 3 ekipno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju.

Varaždinske Vidre uz vodstvo trenerice Višnje Bunić i pratnju rehabilitatorice Renate Kos i magistre fizioterapija Petre Kos imale su žensku i mušku ekipu.

Ženska ekipa u sastavu Brunele Hrženjak, Borne Obradović, Anje Vlašić i Eme Cesar u jakoj konkurenciji na Zagreb Open 2022. sa 1985 bodova osvojila dva pehara kao treća najuspješnija ekipa u Hrvatskoj te treća najuspješnija ekipa mitinga.

Muška ekipa u sastavu Olafa Kuštelege, Andreja Marjanovića, Nikole Dodoša, Nikole Gečeka i Nikole Kosec zauzela je 7. mjesto sa 1575 bodova.

S 32 starta u jutarnjem i poslijepodnevnom dijelu natjecanja, varaždinske Vidre uz dva pehara osvojile su dvije medalje;  najbolji sportaši s invaliditetom Grada Varaždina za 2021. godinu Ema Cesar zlato na 400 m mješovito te Nikola Kosec srebro na 100 m delfin.

Nastup na Zagreb Open 2022.bio je odličan završetak prvog dijela plivačkog natjecateljskog dijela Varaždinskih Vidra prije zasluženog ljetnog odmora do 16.08.

Po povratku sa ljetnog odmora nastavljamo sa pripremama za 2 dio natjecanja za Svjetsko prvenstvo za plivače sa Down sindrom koje se održava sredinom listopada u Portugalu, na koje Nikola Kosec putuje uz pratnju trenerice Višnje Bunić sa Lucijom Mijolović iz PK Zadar i Marije Pinjuh iz PK Natator, zatim za Festival plivanja u Rijeci početkom studenog te početkom prosinca Dubrava Open u Zagrebu. 

Označeno u
Galerija slika