PK Vidra organizira i provodi Sportski kamp za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom

Varaždinske vijesti | 16.12.2021. u 14:07h | Objavljeno u Sport

U suradnji s Ministarstvom turizma i sporta Plivački klub Vidra iz Varaždina ove godine organizira i provodi Sportski kamp za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom te Obuku neplivača za djecu s teškoćama i bez teškoća.

Cilj projekta je da se što veći broj djece s teškoćama i bez teškoća i osoba s invaliditetom s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije uključi u bavljenje sportom kao sredstvo rehabilitacije, podrške dostojanstvu, pravima i blagostanju osoba s invaliditetom te povedanju svijesti o prednostima uključivanja osoba s invaliditetom u sve aspekte života.

Sportski kamp se provodi svakog utorka od 17 do 19 i četvrtka, od 18 do 20 sati u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, te na atletskom stadionu Sloboda, JU Gradski bazeni Varaždin i rijeci Dravi.

Polaznici se mogu okušati u čitavoj paleti sportova od atletike, karatea, tenisa i odbojke do košarke, plivanja i kajaka. U PK Vidra okupili su trenere tih sportova s područja Grada Varaždina među kojima je i europski, balkanski prvak i 13 puta najbolji sportaš Varaždina trener karatea iz Karate kluba Varaždin Enes Garibović, trener kanua iz Kanu kluba Varaždin Damian Kukec, trener tenisa iz Teniskog kluba Varaždin Marko Dugančić, trener košarke iz varaždinskog Košarkaškog kluba Vindija Dražen Cesar te trenerica plivanja i atletike, predsjednica PK Vidre Varaždin kineziologinja Višnja Bunić, rehabilitatorica Renata Kos te kineziologinja Snježana Mergon.

Kako bi se djeca s teškodama integrirala s djecom bez teškoća PK Vidra provodi obuku neplivača za djecu s teškoćama i bez teškoća za dojenčad i bebe od 4 mjeseca do 2 godine utorkom i četvrtkom u dječjem bazenu od 10 do 10 i 45, za djecu od 2 do 4 godine ponedjeljkom i četvrtkom u dječjem bazenu od 17 do 17 i 45, za djecu od 4 do 16 godina ponedjeljkom i srijedom u sportskom bazenu od 18 do 19 te u dječjem bazenu srijedom i petkom od 16 i 30 do 17 i 30.

Promocija projekata bit će u utorak 21. prosinca, u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar s početkom u 18 sati te u srijedu 22. prosinca 2021. s početkom u 16 i 30 na Gradskim Bazenima Varaždin.