PK VIDRA Održana promocija projekta Sportski kamp za djecu s teškoćama i bez teškoća

Varaždinske vijesti | 22.12.2021. u 10:17h | Objavljeno u Sport

Sinoć je u sportskoj dvorani Centra za odgoj i obrazovanjeTomislav Špoljar održana promocija projekta Sportski kamp za djecu s teškoćama  i bez teškoća, koji je Plivački klub Vidra iz Varaždina ove godine počeo provoditi uz podršku Ministarstva turizma i sporta.
 
Sportski  kamp se provodi svaki utorak od 17 do 19 i četvrtak od 18 do 20 sati u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, te na atletskom stadionu Sloboda, JU Gradski bazeni Varaždin i rijeci Dravi.

Polaznici se mogu okušati u čitavoj paleti sportova od atletike, karatea, tenisa i odbojke do košarke, plivanja i kajaka. Okupljeni su treneri tih sportova s područja Grada Varaždina među kojima je i europski, balkanski prvak i 6 puta najbolji sportaš Varaždina, trener karatea iz Karate kluba Varaždin Enes Garibović.

Tu su i trener tenisa iz Teniskog kluba Varteks Marko Duganđić, trener košarke iz varaždinskog Košarkaškog kluba Vindija, Voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Grada Varaždina Dražen Cesar te trenerica plivanja i atletike, predsjednica PK  Vidre Varaždin kineziologinja Višnja Bunić, rehabilitatorica Renata Kos te kineziologinja Snježana Mergon.

Cilj projekta je da se što veći broj djece s teškoćama i bez teškoća i osoba s invaliditetom s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije uključi u bavljenje sportom kao sredstvo rehabilitacije, podrške  dostojanstvu, pravima i blagostanju osoba s invaliditetom te povećanju svijesti o prednostima uključivanja osoba s invaliditetom u sve aspekte  života.  
 
Uz podršku Ministarstva turizma i sporta veliku pomoć i podršku Klubu pružaju dugogodišnji donatori, vlasnik MADRE d.o.o. Mladen Mrvelj te odvjetnik Krešimir Jelaković, kojima su prilikom promocije projekta uručene zahvalnice koju je umjesto Krešimira preuzela supruga Andrea Jelaković.