PK Takt drugu godinu zaredom najuspješniji klub na PH u latinsko-američkim plesovima Foto: PK Takt

PK Takt drugu godinu zaredom najuspješniji klub na PH u latinsko-američkim plesovima

Varaždinske vijesti | 1.7.2021. u 10:30h | Objavljeno u Sport
LS METAL

Državno prvenstvo u Koprivnici ostat će zlatnim slovima urezano u povijest Plesnog kluba "Takt" Varaždin.

- Ostvarili smo dosad najbolje rezultate u povijesti i doslovno dominirali u većini natjecateljskih kategorija u kojima su nastupili naši natjecatelji - ističu iz kluba.

Natjecatelji PK Takt osvojili su 7 naslova državnih prvaka/prvakinja i 7 zlatnih medalja, 4 naslova državnih viceprvaka/viceprvakinja i 4 srebrne medalje te 3 brončane medalje. U apsolutnoj/open solo kategoriji osvojili su još 3 zlatne medalje, 2 srebrne i 1 brončanu medalju.

- Prema ukupnom broju osvojenih medalja, Plesni klub Takt Varaždin je drugu godinu zaredom najuspješniji klub u Republici Hrvatskoj na Prvenstvu Republike Hrvatske u latinsko-američkim plesovima - napominju iz PK Takt.

U najmlađoj uzrastnoj kategoriji (djevojke do 9 godina starosti) u solo dijelu natjecanja nastupila je Dora Dumešić, kojoj je ovo bilo i prvo ikad plesno natjecanje u Hrvatskom sportskom plesnom savezu. Osvojila je 1. mjesto i naslov državne prvakinje za kategoriju mlađih osnovaca za 2021. godinu te 1. mjesto u open solo kategoriji ostavljajući iza sebe natjecateljice s mnogo više iskustva te sa sudjelovanjem na prethodnim državnim prvenstvima.

U kategoriji osnovaca (djevojke 10 i 11 godina) Karolina Bogović osvojila je zlatnu medalju, Anja Strelec uzela je srebrnu medalju, a Emili Šobak brončanu medalju. U poretku državnog prvenstva najbolja je bila Emili Šobak te je zasluženo osvojila naslov državne prvakinje za kategoriju osnovaca za 2021. godinu.

U kategoriji mlađe mladeži (djevojke 12 i 13 godina) PK Takt predstavljale su Natali Franolić, Ema Žalac, Elena Majcen i Linda Šoštarek, koje su se plasirale u gornji dio poretka plasmanom u polufinale. Linda Šoštarek postigla je izvanredan rezultat osvajanjem 2. mjesta i srebrne medalje u apsolutnoj/open solo kategoriji.

U kategoriji mladeži (djevojke 14 i 15 godina) nastupile su Ela Alibašić, Eni Kočet i Marta Majcen i plasirale se u gornjem dijelu poretka već samim plasmanom u polufinale. Eni Kočet je doplesala do odličnog 3. mjesta i brončane medalje, a Marta Majcen osvojila je naslov državne prvakinje za kategoriju mladeži za 2021. godinu i zlatnu medalju. U kategoriji mladeži (dečki 14 i 15 godina) Gabriel Novotny doplesao je do 1. mjesta i zlatne medalje u apsolutnoj/open kategoriji.

U kategoriji starije mladeži (djevojke 16, 17 i 18 godina) nastupile su Nika Plantak i Ema Biškup. Nika Plantak doplesala je do izvrsnog 4. mjesta i ostala tik do medalje, dok je Ema Biškup izvrsnom izvedbom u svih 5 latinsko-američkih plesova osigurala zlatnu medalju i naslov državne prvakinje za kategoriju starije mladeži za 2021. godinu.

U kategoriji under21 (djevojke mlađe od 21 godinu) Nika Plantak osvojila je izvrsno 4. mjesto, Danijela Bodružić brončanu medalju, a Ema Biškup popela se na najvišu stepenicu osvajanjem druge zlatne medalje i svog drugog naslova državne prvakinje za 2021. godinu za kategoriju under21.

U kategoriji odraslih (djevojke starije od 19 godina) Danijela Bodružić je izvrsnom izvedbom doplesala do svoje druge medalje na ovom državnom prvenstvu. Ovoga puta to je bila srebrna medalja sa kojom ide i naslov državne viceprvakinje za kategoriju odraslih za 2021. godinu.

U kategoriji plesnih parova PK Takt imao je predstavnike u kategoriji osnovaca, mladeži i kategoriji veterana 1. U kategoriji osnovaca (plesni parovi 10 i 11 godina) nastupili su Matej Bolšec i Karolina Bogović te Ivan Pilinger i Anja Strelec. Ivan Pilinger i Anja Strelec prošlogodišnji su državni prvaci iz kategorije mlađih osnovaca, a Mateju Bolšecu i Karolini Bogović ovo je bio prvi nastup na državnom prvenstvu. Ivan i Anja osvojli su srebrnu medalju i naslov državnih viceprvaka u kategoriji osnovaca za 2021. godinu, dok su Matej i Karolina u svojem tek drugom zajedničkom nastupu na plesnom natjecanju doplesali do brončane medalje na državnom prvenstvu.

U kategoriji mladeži nastupili su Marino Bruža Habek i Iva Friščić, Gabriel Novotny i Linda Šoštarek te Luka Gladović i Elena Majcen. U ovoj kategoriji usprkos izvrsnoj izvedbi, natjecatelji PK Takt nisu uspjeli dalje od polufinala jer je konkurencija bila žestoka.

U kategoriji Veterani 1 Vlado Kopčić i Ivana Matić doplesali su do još jedne srebrne medalje i naslova državnih viceprvaka u kategoriji veterani 1 za 2021. godinu. Time su potvrdili prošlogodišnji rezultat.

Najmlađa plesna skupina PK Takt naziva se Sparkles te se natjecala u kategoriji osnovaca (djevojke 10 i 11 godina). Članice grupe Sparkles Karolina Bogović, Emili Šobak, Anja Strelec i Dora Dumešić osvojile su zlatnu medalju i naslov državnih prvakinja za 2021. godinu.

Plesna skupina PK Takt pod nazivom Diamonds natjecala se u kategoriji mladeži (djevojke 14 i 15 godina). Članice grupe Diamonds su Marta Majcen, Eni Kočet, Linda Šoštarek i Ema Žalac. Djevojke su osvojile srebrnu medalju i naslov državnih vicprvakinja za 2021. godinu.

Plesna skupina PK Takt pod nazivom Angels natjecala se u kategoriji mix age (miješana starosna dob članica). Članice grupe Ema Biškup, Nika Plantak, Ela Alibašić, Ema Žalac i Elena Majcen osvojile su zlatnu medalju i naslov državnih prvakinja za 2021. godinu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci