Pilj uoči Osijeka: Neće biti lako, ali mi smo dobri i ako budemo pravi nas će se pitati više nego njih Foto: Dražen Novosel

Pilj uoči Osijeka: Neće biti lako, ali mi smo dobri i ako budemo pravi nas će se pitati više nego njih

| 28.4.2023. u 11:41h | Objavljeno u Sport

Nakon poraza od Dinama (2:0) na Maksimiru momčad Varaždina u sklopu 32. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige u nedjelju očekuje domaćinstvo Osijeku.

- Hajduk i Dinamo su u posljednje dvije utakmice, na žalost po nas,bili bolji i dogodili su nam se porazi. Normalno je da smo htjeli više iz tih utakmica, ali na žalost protiv dvije naše najkvalitetnije ekipe nismo bili kakvi želimo i sada ćemo se maksimalno pripremiti za ono što nas očekuje u nedjelju. Protiv Osijeka nas opet očekuje teška utakmica, ali vjerujem da ćemo se dobro pripremiti i dat ćemo sve od sebe da pred svojom publikom dođemo do pobjede - rekao je trener Varaždina Mario Kovačević najavljujući nedjeljni susret.

Osijek u Varaždin dolazi s novim trenerom Stjepanom Tomasom, koji je u prošlom kolu debitirao minimalnom pobjedom nad Istrom 1961.

- Osijek je bio dosta dugo u rezultatskoj krizi. Dolaskom trenera Perkovića igrali su dosta dobro, ali sportska nesreća je presudila da nisu pobjeđivali. Dolaskom novog trenera pobijedili su u prošlom kolu i sada dolaze k nama s puno više samopouzdanja. Znamo da je Osijek kvalitetan suparnik, ispred nas su na tablici i za nas predstavljaju izazov. Nikada nisam sumnjao da su oni dobra momčad,ali gledamo sebe, dat ćemo sve od sebe, neke stvari koje nisu bile dobre u posljednjim utakmicama moramo popraviti ako želimo protiv takvog suparnika kao što je Osijek doći do pobjede - naglasio je Kovačević.

Ove sezone Varaždin je protiv Osijeka ostvario dvije pobjede i jednom odigrao neriješeno.

- S njima imamo pozitivan skor, ali to ništa puno ne znači jer svaka utakmica je za sebe. S njima su uvijek bile dobre utakmice, protiv Osijeka smo možda odigrali i najbolju utakmicu prvenstva, kada smo ih pobijedili 4:1. Svaki susret je bio težak, lomilo. Osijek ima kvalitetu, moramo pripaziti jer Mierez se opet vratio u golgetersku formu, Lovrić je uvijek bio opasan po Varaždin, ali ponavljam ja ne sumnjam u svoju ekipu. Nije lagano igrati ovu ligu 10, svaka utakmica je teška, do sada smo pokazali da možemo i vjerujem da ćemo pred svojom publikom biti hrabri, odlučni i pokazati svoju kvalitetu protiv dobrog Osijeka, pa da se na kraju opet veselimo pobjedi - rekao je trener Varaždina.

I dalje, zbog ozljeda, ima problema s igračkim kadrom.

- Ovo će nam biti treća utakmica u osam dana, a poslije utakmice s Dinamom i Drožđek je najvjerojatnije otpao za susret s Osijekom. Banovec još nije u mogućnosti igrati zbog ozljede, dok Herrera ima problema s leđima. Mislili smo da će se Postonjski i Vuk oporaviti i biti spremni za zadnji dio prvenstva,ali ni oni nisu spremni. Imamo problema, ali to je normalno tijekom prvenstva, ima nas dovoljno, dat ćemo priliku onima koji su u ovom trenutku najspremniji. Malo smo mijenjali sastav za susret s Dinamom jer nakon Hajduka Jozo Stanić je imao problema s ozljedom pa nismo htjeli riskirati, a Puclina smo odmorili. Vjerujem da ćemo biti pravi, puni energije protiv Osijeka, što nam treba jer bez toga nećemo u nedjelju moći doći do pobjede - zaključio je Kovačević.

Igrač sredine terena Varaždina Marin Pilj, koji je četiri i pol sezone nosio dres Osijeka,s optimizmom dočekuje nedjeljni susret, koji će na Gradskom stadionu početi u 15 sati.

- Ne bih previše pričao o utakmicama koje su iza nas, mislim da se trebamo fokusirati na ono što nam slijedi. Mislim da smo mogli bolje odigrati prethodne dvije utakmice, na žalost nismo, ali je sigurno bilo i dobrih stvari. Trebamo popraviti ono što nije bilo dobro i možemo s optimizmom čekati utakmicu s Osijekom, a pobjeda u nedjelju bi nas vratila na put na kojem želimo biti. Osijek je puno kvalitetniji nego što je pokazivao dosadašnji rezultat, sigurno da imaju svoje probleme, ne znam što se točno tamo događa, no činjenica je da ekipa ima kvalitetu. Puno se igrača promijenilo,ali u njihovim redovima ima jako dobrih igrača i sigurno će pobjeđivati. Neće biti lako, ali mi smo dobri i ako budemo pravi nas će se pitati više nego njih - rekao je Pilj.

Dolaskom novog trenera svaki igrač želi se pokazati i dokazati novom šefu stručnog stožera, a nema sumnje da će i u Varaždinu igrači Osijeka igrati s dodatnom motivacijom, ne samo zbog pobjede u prošlom kolu.

- Uvijek kada dođe novi trener donese novu energiju i da se ekipa podigne. Prekratko je novi trener kod njih da bi mogli nešto analizirati nešto što je on donio, tako da je teško nešto reći. Vjerujem da će Osijek biti maksimalno spreman i motiviran, bit će teško, ali ako smo pravi uzet ćemo tri boda - rekao je Pilj.