Petu sezonu Klampotic lige osvojila ekipa 10 x team Cestica

Varaždinske vijesti | 14.1.2023. u 09:53h | Objavljeno u Sport

Od 26. studenoga 2022. do 6. siječnja 2023. godine trajala je peta sezona rekreativne malonogometne Klampotic lige, koja je završila proglašenjem pobjednika i podjelom nagrada i priznanja najboljim igračima i ekipama.

Kao i proteklih godina pokrovitelji natjecanja bile su Općine Cestica i Petrijanec. Voditelj lige bio je Dražen Dugi iz ekipe MNK Vrtovi, a brigu za vođenje administrativnih poslova i zapisnika s pojedinih utakmica preuzeo je Franjo Panić.

Sudjelovalo je šest ekipa iz općine Cestice, 10x team Cestica, MNK Trpači, MNK Lovrečan, Cvjećarnica Anemona, MNK Kolarovec i sastav MNK Vrtovi Vratno, a tri ekipe bile su s područja općine Petrijanec, White boys, CB 5 i Yugo 45.

Osam kola lige odigrano je u dvorani OŠ Cestica, a 4. kolo, 4. prosinca 2022. godine igrano je u dvorani OŠ Petrijaneec.

Pehar za osvojeno prvo mjesto pripao je, kao i lanjske godine, sastavu 10x team Cestica, na drugo mjesto plasirala se ekipa White boys, treći je bio sastav CB 5, a na četvrtu poziciju plasirala se ekipa MNK Trpači.

Za trajanja natjecanja postignut je 301 pogodak. Najbolji strijelac s 18 golova bio je Patrik Mihalić iz sastava Cvjećarnica Anemona, za najboljeg igrača proglašen je Dario Bubek iz sastava CB 5.

Nagradu za najboljeg golmana dobio je Luka Domjan iz ekipe 10x team Cestica, a nagrada za Fair Play primila je ekipa MNK Kolarovec koja je u osam odigranih utakmica dobila samo tri žuta kartona.

U ime Općine Cestica čestitke na dobroj organizaciji i postignutim rezultatima uputio je načelnik Mirko Korotaj, a u ime načelnika Željka Posavec i Općine Petrijanec čestitkama se pridružila Ines Krobot.

Podjeli pehara i nagrada pridružio se i Neven Furjan, predsjednik Povjerenstva za sport Općine Cestica, a ovogodišnji novčani fond nagrada iznosio je 11 tisuća kuna.

Za četvrto mjesto ekipa je dobila tisuću kuna, trećeplasirana ekipa dobila je dvije tisuće kuna, drugoplasirana momčad tri tisuće kuna, a pobjednička ekipa uz novčanu nagradu od 5 tisuća kuna plasirala se i na završno Socca prvenstvo Republike Hrvatske u malom nogometu.