Petra Petek Foto: HSTS

Petra Petek uoči PH-a u Varažinu: Još mi jedino nedostaje titula u miksu

HSTS | 26.2.2020. u 20:34h | Objavljeno u Sport

Od 28. veljače do 1. ožujka u Varaždinu će se igrati prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke.

Kod djevojaka titulu će braniti Varaždinka Petra Petek. Članica STK Varaždin je već dvije godine uzastopno prvakinja države u pojedinačnoj konkurenciji i parovima.

- Ove godine imam problema s koljenom, zbog čega u posljednje vrijeme nisam u najboljoj formi. Ipak, nadam se da ću na prvenstvu Hrvatske biti u najboljem izdanju - kazat će Petra, koja je prvu titulu osvojila 2014.

Potom je 2016. osvojila dvostruku titulu i to baš u varaždinskoj Areni, a 2018. i 2019. je dvostruka prvakinja postala u Svetom Martinu.

- Što se tiče konkurencije tu neće biti nepoznanica. Sve se dobro znamo, stalno se susrećemo na domaćim turnirima i Superligi i tako već nekoliko godina. Ima pet-šest cura koje će pokušati napasti titulu i bilo koja da to ostvari bit će zasluženo. Odlučivat će nijanse, sreća, odnosno koja će se bolje osjećati taj dan - uvjerena je Petek.

U paru će igrati s klupskom suigračicom Ivanom Malobabić te će probati obraniti naslov.

- S obzirom da u Superligi više nema igre parova nismo baš nešto uigrane kao i ranijih godina. Možda će nam to biti otežavajuća činjenica, ali ne bojim se za nas jer se vrlo dobro slažemo.

Petra će ciljati i na treći naslov, onaj u mješovitim parovima.

- Jedino što u karijeri nemam je seniorski naslov u mješovitim parovima. Ako moram birati onda mi je to glavni cilj ovo prvenstvo. Dosad sam igrala u paru s Franom Runjićem i Vjekoslavom Zovkom, a ovo prvenstvo sam odlučila probati s Vedranom Bakačem. Mišljenja sam da bi mi njegov stil mogao odgovarati, igra lijevom rukom, velik je borac i ima dobru servu. Pitala sam ga jel bi probali napasti titulu i brzo smo se dogovorili - objasnila je Petra i zaključila:

- Bit će gušt igrati na domaćem terenu. Sigurno mi je to plus jer sam već igrala i trenirala u Areni, a imat ću i podršku svojih Varaždinaca. Svakako će mi to biti dodatan motiv.