Petra Petek (desno) i Ivana Malobabić

Borovec zlatna, Šantek i Matijašec srebrni, Petek i Malobabić brončane na memorijalu Antun Stipančić

| 26.11.2019. u 11:25h | Objavljeno u Sport

Na nedavno održanom memorijalu Antun Stipančić nastupili su i predstavnici varaždinskih klubova STK Varaždin i STK Starr.

Sjajan rezultat je ostvarila kod kadetkinja Bruna Borovec (STK Starr Varaždin) koja je osvojila prvo mjesto. Nakon teškog polufinalnog meča sa Zrinkom Rebić (STK Zagreb), gubila je 2:1 i 10:8 (7, -9, -9, 10, 6), u finalu je s 3:1 svladala Marlu Vidaković. Bruna Borovec vodeća je i na službenoj HSTS-ovoj rang listi za kadetkinje s ukupno osvojenih 1269,3 bodova Leon Šantek (STK Starr Varaždin) u konkurenciji juniora je odličnom igrom došao do finala. U finalu je bolji bio kolega iz reprezentacije Ivor Ban rezultatom 3:0. 

Juniorka Janja Matijašec (STK Varaždin) također je ostvarila odličan rezultat s osvajanjem drugog mjesta. Nakon što je bila prva u svojoj kvalifikacijskoj grupi u osmini finala bila je bolja od Marle Vidaković (Osijek) rezultatom 3-2. U četvrtfinalu pobjedila je Zaru Ilić (HASTK Mladost) rezultatom 3-2. U polufinalu je odigran još jedan neizvjestan meč protiv Hane Lončarević koju je je Janja isto tako pobjedila rezultatatom 3-2. U finalu je igrala s trenutno najboljom hrvatskom juniorkom Hanom Arapović i izgubila rezltatom 3-0(9,7,9).

U seniorskoj konkurenciji, Ivana Malobabić i Petra Petek (STK Varaždin) osvojile su osvojile su brončanu medalju. Malobabić je u osmini finala pobjedila Gabrijelu Alviž iz HASTK Mladost rezultatom 3-0, u četvrtfinalu je svladala Andreu Pavlović iz STK Aquaestila rezultatom 3-2, dok je u polufinalu zaustavljena od Klare Cakol iz STK Tis rezultatom 3-1. Petek je u osmini finala pobjedila Klaru Bardač iz STK Vrsara rezultatom 3-1, u četvrfinalu je bila bolja od Mie Ščepanović rezultatom 3-0, a u polufinalu nakon izjednačenog meča bolja od Petek bila je Kineskinja Sun Yia.