Dabrovi će i sljedeće sezone biti sudioni najelitnijeg ranga hrvatskog klupskog rukometa Foto: Dražen Novosel

Petom uzastopnom pobjedom u Ligi za ostanak Dabrovi potvrdili Premijer ligu i sljedeće sezone

| 9.5.2017. u 19:38h | Objavljeno u Sport

U susretu 5. kola premije Premijer rukometne lige za ostanak momčad GRK Varaždina 1930 večeras je u dvorani na Dravi ostvarila i petu uzastopnu pobjedu, svladavši sastav Ribole Kaštela rezultatom 29:24, poluvrijeme 12:11, čime su Dabrovi i matematički potvrdili ostanak u Premijer ligi i sljedeće sezone.

Nakon furioznog ulaska u utakmicu i vodstva 5:1, gosti su zatražili time out, nakon kojeg su izjednačili rezultat na 5:5, a zatim i poveli 6:5, zahvaljući raspoloženom strijelcu Ivanu Konculu, koji je u prvom poluvremenu postigao šest golova, te obranama vratara Jure Galića. Dabrovi su izjednačili na 8:8, nakon toga imali vodstvo i od dva gola prednosti, no na odmor se otišlo s golom prednosi za Dabrove 12:11.

U drugom dijelu bolja igra domaćeg sastava, koji je na kraju, kao kvalitetnija momčad, zasluženo pobijedila rezultatom 29:24 i tako potvrdili ostanak u Premijer ligi. Najučinkovitiji kod domaćina bili su Bruno vili Zobec sa 7, te Jurica Vidaček i Marin Šipić s po 6 golova, dok je vratar Matija Špikić imao 17 obrana. Kod gostiju Matko Koncul postigao je 8, a Matko Bujas  7 golova.

Dabrove od petka očekuje nastup na Final fouru Kupa Hrvatske u Umagu, u sklopu Festivala rukometa, pri čemu će u polufinalu igrati protiv Nexea.