Peta prvenstvena pobjeda momčadi Varaždina

| 24.9.2016. u 17:32h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nogometaši Varaždina ostvarili su i petu pobjedu u ovom prvenstvu, nakon što su danas na svom stadionu pred oko 300 gledatelja, u susretu 6. kola Treće HNL Istok, pobijedili momčad Oriolika rezultatom 2:0, što je bio i ishod nakon prvih 45 minuta.

U prvom poluvremenu Varaždin je uglavnom po desnoj strani napadao prema golu gostiju, dok je Oriolik bio uglavnom orjentiran na obranu svog gola, a mrežu domaćina pokušao je ugroziti iz brzih kontri, no vratar Galoši imao je samo jednu potrebu za intervencijom. Bilo je to u 13. minuti, kada su prvu priliku na susretu imali nogometaši Oriolika i to Filip Marinović, koji se oslobodio čuvara u kaznenom prostoru Varaždinaca i pucao prema desnoj strani gola Galošija, no domaći vratar zaustavio je njegovu loptu.

U 18. minuti kazneni udarac za domaćina, nakon što je Valentino Kuzmić igrao rukom nakon ubačaja Leonarda Vuka u kazneni prostor Oriolika s desne strane. Loptu je na bijelu točku stavio Jagačić, koji je pucao poluvisoko u desnu stranu gola, ali je vratar Herceg pročitao njegovu namjeru.

U 23. minuti udarac je okušao Matija Kolarić, no ponovno je Herceg bio na mjestu. Varaždin je ipak došao u vodstvo i to u 26. minuti kada je iz slobodnog udarca s oko 27 metara lijevu stranu gola gostiju prizemnim udarcem pogodio Ivan Režić. U 29. minuti brzi izlazak gostiju po lijevoj strani prema gola Varaždina, ali je ubačaj Bundavice preletio kazneni prostor domaćina. U 30.minuti pokušao je Režić udarcem iz daljine s lijeve strane, ali je vratar Herceg zaustavio njegovu loptu.

U 41. minuti ponovmo slobodni udarac za domaćina, s oko 27 metara lijevo iskosa od gola gostiju. Pokušao je Šafarić, čiji je udarac završio u gol autu, zamalo pored lijeve vratnice nemoćnog Hercega. U 45. minuti i drugi kazneni udarac za Varaždince. U prodoru po desnoj strani bio je Leonard Vuk kojeg je u kaznenom prostoru srušio Valentino Kuzmić, pa sucu Patriku Kolariću nije preostalo drugo nego pokazati na bijelu točku, A Kuzmiću dodijeliti žuti karton. Ovaj put sigurni realizator najstrože kazne bio je Dino Kresinger.

Na odmoru je u svlačionici ostao Nikola Šafarić, a umjesto njega u momčadi je bio Domagoj Drožđek, koji je u 61. minuti pucao iz daljine pored lijeve vratnice gola Hercega. Izlazak kapetana domaćih iz igre osjetio se u momčadi Varaždina. Nastavak utakmice  nije donio toliko uzbuđenja kao prvi dio, a treba izdvojiti 71. minutu kada je prvo glavom prema golu gostiju pucao Kresinger čiju je loptu obranio vratar Herceg, a odbijanac je Juraj Maks Čelić iz neposredne blizine poslao pored lijeve vtatnice gola Oriolika. U posljednjim trenucima susreta na ubačaj Ivana Novoseleca s desne strane Kresinger je iz blizine loptu poslao preko gola gostiju.

U sljedećem, 7. kolu, Varaždin će 1. listopada biti gost Marsonije u Slavonskom Brodu.