Pet zlata i četiri srebra za ludbreške hrvače u austrijskom Soedingu

| 13.3.2016. u 13:08h | Objavljeno u Sport

U pratnji stručno trenerskog stožera (Darko Frankol, Nino Dulikravić, Mario Vrdoljak, Krešo Horvat i uz pratnju Miroslav Varovića) ludbreški hrvači su na međunarodnom hrvačkom turniru u hrvanju slobodnim stilom u Soedingu (kraj Graza) osvojili devet medalja, od kojih pet zlata, te četiri srebra.

Zlatna su odličja osvojili Florjan Varović, Patrik Balija, Igor Vrdoljak Teo Varga i Iva Gerić, a srebrne su medalje Marta Busija, Victoria Vrdoljak, Rene Dulikravić i Leo Petrić.

Time je Hrvački Klub Ludbreg ostvario gotovo nevjerojatan uspjeh. Od 9 hrvačica i hrvača, svih 9 je nastupilo u finalima, a do kojih su došli u konkurenciji 132 hrvača, klubova iz Mađarske, Slovenije, Austrije i Hrvatske. Vrlo dobra bila je organizacija turnira, a ostvareni su dobri sportsko - gospodarski kontakti i svi se već vesele da će doći u Ludbreg na naš velik međunarodni turnir 7. svibnja ove godine.

Na prvenstvu Hrvatske za kadete u Sisku nastupio je ponajbolji ludbreški hrvač Dražen Oršuš u najjačoj kategoriji do 69 kg u pratnji glavnog trenera Ignaca horvata. Dražen je pružio odličnu partiju, ostvario akciju i bodove, ali je suparnik bio iskusniji te kasnije i osvojio medalju.