Pet odličja za varaždinski klub na karate turniru u Križevcima

| 20.11.2016. u 20:07h | Objavljeno u Sport

U Križevcima je održan jak međunarodni karte turnir s kojeg se članovi Karate kluba Varaždin vraćaju s tri osvojena zlata, srebrom i broncom. Do zlatnih medalja došli su Lovro Rozman, Tibor Kovačić i Leona Gulija.

Rozman je u kategoriji mlađih kadeta do 57 kg u finalu bio bolji od Ante Vukoje iz zagrebačke Hercegovine. Kovačić je u kategoriji učenika iznad 46 kg u finalu pobijedio predstavnike Hercegovine Maxa Fajerbacha. Gulija se u kategoriji učenica do 44 kg u finalu susrela s Paulom Bitunjac iz Karate kluba Karlovac 1969. Kao i više puta ove sezone Leona je slavila.

Dorian Kalajdžija uzeo je srebro u kategoriji mlađih kadeta do 52 kg. Bila je to repriza finala iz Križa otprije nekoliko tjedana. Slavio je Leo Lazar iz rječkog 9. zmaja tek nakon sudačke odluke. Luka Salihović osvojio je broncu u kategoriji mlađih kadeta do 41 kg. U borbi za treće mjesto pobijedio je Jakova Siladija iz zagrebačkog Lotosa.

Na turniru je nastupio i Alen Zagorec, koji je zaustavljen u 1. kolu u kategoriji mlađih kadeta iznad 57 kg. Turnir u Križevcima okupio je 380 karatistica i karatista iz Slovenije, BiH-a, Srbije i Hrvatske.

Odlični rezultati varaždinskih predstavnika sjajna su najava za 12. Kup Svetog Nikole, koji će se u organizaciji Karate kluba Varaždin, održati u varaždinskoj Areni. Riječ je o jakom međunarodnom turniru koji se održava u povodu Dana grada Varaždina.