Članovi SRD 315 Sjeverozapad koji će nastupiti na jednom od najtežih ultra maratona današnjice

Pet članova SRD 315 Sjeverozapad bit će na startu Ultra-Trail du Mont-Blanc

| 11.1.2018. u 11:39h | Objavljeno u Sport

Na startu utrke duge 170 kilometara sa 10.000 metara uspona, koja se trči po surovom terenu područja koje okružuje Mont Blanc, koji je sam po sebi simbol ljudske izdržljivosti, te kroz tri države i na kojoj se penje na deset vrhova u području oko Mont Blanca ove godine stajat će pet članova varaždinskog kluba SRD 315 Sjeverozapad: Jelena Sekelj, Mario Erdec, Igor Varga, Ranko Orehovec i Zenil Vugrinec.

Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) jedan je od najtežih ultra maratona današnjice i simbol ljudske izdržljivosti, koja za svakog ozbiljnog trkača ima kultni status. To je najnemilosrdnija europska utrka koja se trči po surovom alpskom terenu, veći dio staze je iznad 2000 metara nadmorske visine i trči se u različitim vremenskim uvjetima.

Trčati u sjeni Mont Blanca, prolazeći kroz različite konfiguracije terena i visinske razlike, s nepredvidljivim vremenom koje ima raspon od kiše do visokih temperatura, izazov je veći od natjecanja sa drugim sudionicima utrke. Sa startom i ciljem u Chamonixu, većina natjecatelja na stazi provede dvije noći, budući je vremenski limit za završiti utrku 46 sati i 30 minuta.

Za kvalifikaciju moralo se sakupiti 9 ITRA bodova u posljednje dvije godine, i to u maksimalno tri utrke. Nakon što se sakupe bodovi i izvrši prijava na utrku slijedi izvlačenje. Samo sretnici dobivaju priliku a od samo 8 Hrvata, čak pet ih je iz varaždinskog kluba SRD 315 Sjeverozapad.

Pripreme i odlazak na utrku iziskuju znatne financijske izdatke pa je svaka pomoć klubu SRD 315 Sjeverozapad dobrodošla da njihovi trkači dostojanstveno predstave Varaždin na ovoj svjetskoj manifestaciji. SRD  315 Sjeverozapad tri godine je do sada imao uspješne predstavnike na UTMB-u a sad čak njih 5, a među njima i Jelena Sekelj kao jedina žena iz Hrvatske, ima priliku da se upiše u povijest.