Varaždin je sinoć osvojio i drugi bod u ovom prvenstvu, a mogao je doći i do svoje prve pobjede Foto: Krešimir Đurić

Perković: Uvjerenja sam da smo bili bliže pobjedi i da smo zaslužili 3 boda

| 18.8.2019. u 12:52h | Objavljeno u Sport

Nakon sinoćnje utakmice 5. kola HT Prve lige između Varaždina i Lokomotive, koja je završila 1:1 trener domaće momčadi Borimir Perković žalio je što njegova momčad nije osvojila tri boda.

- Zadovoljan sam načinom na koji smo odigrali utakmicu, s obzirom na to protiv kakve smo momčadi igrali. Da nismo dobili taj gol rekao bih da smo odigrali bez većih grešaka opasnih po naš gol. U prvom smo dijelu bili jako dobri, imali smo utakmicu pod kontrolom, limitirali smo Lokomotivu i ne mogu se sjetiti njihove neke situacije ili prilike, a zabili smo i gol te imali još neke situacije koje su 'mirisale' da bi se možda nešto dogoditi, ali na žalost nije. U drugom smo dijelu možda malo energetski pali, neki se igrači nisu baš dobro osjećali i morali smo napraviti neplanirane izmjene, što nas je malo poremetilo. Odlučili smo stati i tražiti svoju priliku iz kontre i polukontre i doći o drugog gola. Bili smo opasni u tri-četiri navrata, ali nismo uspjeli zabiti gol. Bitno je da nismo izgubili, protiv kvalitetne ekipe, svaki bod je važan, ali ne mogu se oteti dojmu i uvjerenja sam da smo bili bliže pobjedi i da smo možda zaslužili tri boda - rekao je Perković.

Trener Lokomotive Goran Tomić bio je mišljenja da je konačnih 1:1 realan rezultat sinoćnjeg nadmetanja.
- Zanimljiva utakmica za gledatelje. U prvom dijelu nisam bio zadovoljan našom igrom u fazi napada i izlascima koje sm imali,a što nismo dobro radili. Varaždin se pokazao kao ozbiljna ekipa koja je povela potkraj prvog poluvremena iz prekida i taj gol malo je poremetio naše planove. U drugom smo poluvremenu podigli gas i u tom periodu naše najbolje igre smo izjednačili i očekivao sam da ćemo tako nastaviti, ali Varaždin je pružio kvalitetan otpor i na kraju je ovo realan rezultat. Bod je bod, nikome neće biti lako u Varaždinu - rekao je Tomić.

Oba su trenera zamoljena da prokomentiraju 86. minutu, kada je nakon akcije po lijevoj strani Jerteca u kaznenom prostoru Lokomotive za dres ga je potegnuo Petrak, nakon čega je varaždinski igrač pao, ali sudac Pejin nije pokazao na bijelu točku, već je usmeno opomenuo Jerteca koji je tražio da se Varaždinu dosudi najstroža kazna.

- Bio sam daleko, nisam siguran da sam dobro vidio, a da jesam sigurno bih rekao ono što mislim  - rekao je Perković.

- Trebao bih pogledati snimku, a ako već nije jedanaesterac onda je žuti karton za simulaciju, ali treba prvo pogledati snimku pa onda komentirati - kratak je bio Tomić.