Trener Varaždina Borimir Perković naglašava da su jako dobro iskoristili dvotjednu stanku u prvenstvu Foto: Krešimir Đurić

Perković: S optimizom dočekujemo sutrašnji susret u Osijeku

| 14.9.2019. u 12:12h | Objavljeno u Sport

- Dobro su nam došla ova dva tjedna prvenstvene stanke zbog obveza reprezentacije i taj period smo jako dobro iskoristili. Napravili smo sve što smo osmislili i što smo trebali,a odigrali smo i dvije utakmice, jednu u kupu i drugu prijateljsku. Uvjerenja sam da smo se jako dobro pripremili i s velikim iščekivanjima dočekujemo sutrašnji susret u Osijeku s istoimenim domaćinom - rekao je trener momčadi Varaždina Borimir Perković na današnjem redovitom susretu s novinarima u klubu, a uoči sutrašnje prvenstvene utakmice na stadionu u Gradskom vrtu u sklopu 8. kola HT Prve lige.

Utakmica će početi sutra u 16 sati i 30 minuta, a do susreta momčad će biti smještena u Đakovu, gdje će danas i trenirati.

- O Osijeku mogu govoriti samo najljepše jer su po mom mišljenju odlična ekipa koja je najavila najveće moguće ambicije ove sezone. Žele napraviti korak više nego u prošloj sezoni, žele borbu za sam vrh i izlazak u kvalifikacije za Ligu prvaka. Imaju ravnotežu u momčadi, u svim linijama imaju jako dobre igrače, odlične individualne koji su u stanju sami rješavati utakmice, ali ne idemo u strahu u Osijek. Gledajući protekla dva tjedna kako smo trenirali svi smo optimistični pred Osijek i nadamo se da smo u stanju i da ćemo odigrati dobro, a ako Bog da možda će dobra igra donijeti i pozitivan rezultat - naglasio je Perković.

U momčadi neće biti Daria Jerteca, koji karijeru nastavlja u Australiji, Leona Benka koji ima tri žuta kartona, Mateja Senića, zbog viroze, zatim još uvijek ozlijeđenog Nikole Tkalčića, dok se Ivan Roca još oporavlja. U konkurenciji za momčad bit će Kamerunac Jessie Jensen Guera Djou, dok Iranac Mohammad Mehdi Mehdikhani koji je došao tek jučer neće biti u kadru.

- Jertec je bio jako važan za našu igru, ali bilo bi grijeh zaustaviti ga da ne ode u situaciji kada je dobio takvu ponudu. Dario je zadužio ovaj klub i izašlo mu se u susret, ali imamo širinu kadra i uvjeren sam da ćemo naći igrača koji će ga dostojno zamijeniti - zaključio je Perković.