Trener Varaždina Borimir Perković s pomočnikom Zoranom Kastelom Foto: Krešimir Đurić

Perković: Nisam zadovoljan rezultatom, jer smo zaslužili pobjedu

| 11.8.2019. u 09:51h | Objavljeno u Sport

- Pohvala svim igračima za igru u Zaprešiću, jako sam zadovoljan s onim što sam vidio, načinom na koji smo odigrali utakmicu, od prve do posljednje minute, bez obzira na dva gola koja smo primili opet iz dvije greške. Veseli me utakmica, jedino nisam zadovoljan rezultatom, jer smatram da smo bili puno bliže pobjedi i da smo je zaslužili, bez obzira na okolnosti i crveni karton početkom drugog poluvremena. U tom periodu igre bili smo konkretniji, zreliji, imali bolje prigode za postići treći, pobjedonosni gol, ali ni bod nije loš, odnosno najvažnije je ne gubiti utakmice. Psihološki je bilo teško u pripremi utakmice jer imali smo pritisak zbog tri poraza zaredom, a vjerujem da će nakon ovog boda sve biti bolje i lakše - naglasio je jutros, uoči treninga svoje momčadi, trener Varaždina Borimir Perković, komentirajući sinoćnje osvajanje boda u Zaprešiću, u susretu 4. kola HT Prve lige.

Iako su od 51. minute igrali s igračem manje, jer je drugi žuti, automatski crveni karton dobio Sambolec, nogometaši Varaždina su jučer protiv Intera u Zaprešiću odigrali 2:2, a golove za Varaždin postigli su Karlo Težak u 21. i Dean Glavica u 54, minuti nadmetanja. Na susretu u Zaprešiću zbog ozljede trener Perković nije mogao računati na kapetana Jerteca.

- Bilo bi bolje da smo ga imali u momčadi, ali vidjeo se jučer jedan od ključeva je bilo postavljanje u momčad Težaka, Kolarića, Đuraseka i Posavca zajedno i mislim da smo u centrali izdominirali i očekivali smo da ćemo s njima dobiti dominaciju i da bi to možda mogla biti prevaga u igri prema naprijed, a s tom veznom linijom uspjeli smo doći do inicijative, posjeda i kreacije, puno više nego što je imao Inter - rekao je Perković.

Svojom igrom pozornost na sebe skrenuo je jučer mladi lijevi bočni Daniel Štefulj, koji je od utorka u varaždinskoj momčadi na posudbi kao igrač Rijeke.

- Vjerujem,a  s obzirom na viđeno jučer, da će nam Štefulj biti pojačanje, bez obzira na mladost. Pokazao je hrabrost i odvažnost, tako da sam uglavnom zadovoljan kako je odigrao utakmicu - naglasio je Perković. Nakon današnjeg treninga i sutrašnjeg dana odmora u utorak momčad Varaždina očekuje prijateljska utakmica s Obrešom u Svetom Iliji, dok će susret 5. kola HT Prve lige protiv Lokomotive momčad Varaždina odigrati u subotu u 19 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu.