Trener Varaždina Borimir Perković zadovoljan je ishodom susreta u Koprivnici Foto: Krešimir Đurić

Perković: Moramo biti zadovoljni bodom osvojenim u Koprivnici

| 25.8.2019. u 13:19h | Objavljeno u Sport

- Pohvalio bih sve svoje igrače zbog načina kako su odigrali utakmicu, naročito drugo poluvrijeme. Na žalost, opet smo ostali s igračem manje praktički cijelo drugo poluvrijeme, primili gol ali smo se i uspjeli vratiti. Bili smo hrabri i odlučni u želji da dođemo do izjednačenja i uspjeli smo. Ne volim termine ratnička utakmica,borbena,bacanje na glavu, ali uistinu na neki način 35-40 minuta utakmica je bila takva u drugom dijelu. Na kraju sam zadovoljan rezultatom, iako smo imali dvije situacije, jednu prije nego što smo postigli izjednačujući gol i jednu pred kraj kada je Posavec odlično prošao po desnoj strani iz čega smo možda mogli izvući i nešto više od poluprilike i doći do gola - rekao je trener Varaždina Borimir Perković komentirajući jučerašnji prvenstveni susret 6. kola HT Prve lige u Koprivnici gdje je varaždinska momčad osvojila bod odigravši sa Slaven Belupom 1:1.

Prvo poluvrijeme susjedskog derbija nije ponudilo igru koja će se pamtiti.

- U prvom dijelu bila je uspavanka s obje strane, vjerojatno je velika sparina bila razlog tome. Na poluvremenu sam tražio od igrača da moramo prebaciti brzinu više ako želimo nešto napraviti. Rekao sam im da će ekipa koja će prije prebaciti u višu brzinu doći do pobjede. Još jednom bih pohvalio svoje igrače jer su dali svoj maksimum, 200 posto od sebe i na kraju su nagrađeni Trebamo biti zadovoljni tim bodom - zaključio je Perković.

Odlučio se na promjene u početnom sastavu u odnosu na susret s Lokomotivom. Težak zbog ozljede nije bio u kadru, ali je od prve minute priliku dobio Bajandouh, dok je Glavica u igru ušao u minuti.
- Mnogi se pitaju zašto je Glavica, koji je na posljednje dvije utakmice bio strijelac i među najboljim igračima, ostao na klupi? U ovoj utakmici htio sam staviti sve klasične vezne igrače, a Glavica je nekako više krilni a želja je bila nametnuti se posjedom lopte i tako imati kontrolu utakmice.Bajandouh je više od mjesec dana s nama i fizički je u puno boljem stanju nego prije. Nemamo igraća takvog tipa, defenzivca i on je u subotu odlično odradio svoj posao. Bio je jako dobar - rekao je Perković.