Najbolje momčadi Kvartovskog turnira u Petrijancu 2018.

Pekarnica Leskovar pobjednik Kvartovskog malonogometnog turnira u Petrijancu

| 31.1.2018. u 09:28h | Objavljeno u Sport

Od 13.siječnja do završnice 28.siječnja u Sportskoj dvorani u Petrijancu odigran je Kvartovski malonogometni turnir Petrijanec 2018., na kojem su nastupile momčadi iz svih mjesta Općine Petrijanec.

Igralo se vikendima, bilo je prijavljeno dvanaestak ekipa koje su najprije bile razvrstane u 4 skupine, a najbolje dvije ekipe iz skupine plasirale su se u četvrtfinale. Ukupno je odigrano dvadesetak utakmica Kvartovskog malonogometnog turnira a postignuta su 94 pogodka.

U četvrtfinalu koje se odigralo u subotu 27.siječnja nastupile su ekipe: Strmec, Pekleni (Nova Ves), Pauži (Strmec Podravski), Butina i glavna (Petrijanec), Hat Trick (Majerje), Pekarnica Leskovar (Petrijanec), CB Kancelarija (Družbinec) te MNK Družbinec. U subotu su svoju prijateljsku utakmicu odigrali i pioniri tj. U - 14 ekipe Nk Orača i Nk Nove Vesi (3:1).

Već u nedjelju odigralo se zanimljivo polufinale. Utakmica polufinala između ekipa Strmec i Pekarnica Leskovar odlučena je tek nakon raspucavanja sedmeraca. S(p)retnija ekipa bila je Pekarnica Leskovar koja se plasirala u finale.

Druga utakmica polufinala završila je pobjedom ekipe Butina i glavna nad ekipom CB Kancelarija.  Za mali predah između polufinala i finala pobrinuli su se oni najmlađi, pa su prijateljsku utakmicu odigrali mlađi pioniri U - 10 Nk Orača i Nk Vinice (0:4).

Nakon toga uslijedila je utakmica za 3. mjesto između ekipa Strmec i CB Kancelarija. Nakon regularnog dijela rezultat je bio 2:2, te su uslijedili sedmerci. Nakon raspucavanja, pobijedila je ekipa CB Kancelarija 6:7 i tako osvojila 3. mjesto i medalje.

U finalu su igrale ekipe Butina i glavna i Pekarnica Leskovar. Nogometaši Pekarnice Leskovar bili su uspješniji (5:0) te su osvojili "Kvartovski malonogometni turnir Petrijanec 2018".

Pobjednička ekipa nagrađena je medaljama te prijelaznim peharom. Na listi strijelaca najbolji je bio Luka Flegar s 8 golova, 6 ih je postigao Roman Rog, a pet Ivica Majcen.

- Što se samog nogometa i natjecateljskog dijela tiče, moramo istaknuti da je bila zavidna razina kvalitete, no posebno se mora naglasiti izuzetna korektnost ekipa i zajedništvo koje su svi akteri završnice svjedočili igrom i potvrdili ponašanjem - istaknuo je načelnik općine Petrijanec Željko Posavec, te najavio već ovu subotu završnicu lige veterana u kojoj se natječe 5 ekipa.