Paula Šimunčić (desno) ostvarila je potrebnu normu za EP u Gruziji

Paula Šimunčić istrčala normu za Europsko prvenstvo u Gruziji

| 8.5.2016. u 12:57h | Objavljeno u Sport

U Zagrebu je u organizaciji AK Agram održan peti po redu međunarodni atletski miting “Memorijal Gorana Subotića” na kojem je nastupio čak 300 natjecatelja. Ove godine održavaju se  olimpijske igre u Riu a izgledni kandidat  je Lucija Pokos , koja je, bez problema pobijedila na 200 metara s vremenom 24,05 i odlasku u Rio se približila na samo 85 stotinki sekunde.

Kod seniorki ugodno je iznenadila mlađa juniorka Paula Šimunčić koja je bila brža od norme potrebne za nastup na prvenstvu Europe u Gruziji ovog ljeta. Trčala je 7:24,88 min. No Palua će unatoč tome, za put na prvenstvo morati još pobijediti barem jednu od 2 konkurentice i to boljim rezultatom. Naime, na prvenstvu mogu nastupiti po 2 predstavnice jedne država dok Hrvatska već ima 3 trkačice s normom.

U utrci na 200 metara mlađa juniorka Ena Krebelj zauzela je 5. mjesto sa 24,25, dok je Orhideja Lešćak zauzela 15. mjesto. Rezultat Ene Krebelj je manje od sekunde do norme za Europsko mlađe juniorsko  prvenstvo. No Ena je bila bolja na 100 m kod seniorki gdje je osvojila 3. mjesto sa 12,57 i tako se približila normi i u ovoj discilini( 12,25). U svojoj disciplini na 400 m uvjerljivo je pobijedila je Kristina Dudek na 400 m sa 54,37 s što je gotovo sekundu brže nego prije godinu dana na istom natjecanju.

U istoj utrci nastupile su još Marija Hižman(6.mjesto) , Mateja Jambrović (7.mjesto) i Martina Kučina (14.mjesto).  Kod seniora najbolje se se iskazao povratnik David Šalamon. Među seniorima na 400 m  zauzeo je 4. mjesto sa osobnim rekordom 49,62.  

Odličan je bio i Mirko Mičuda bacivši kladivo 68,98 m što je bilo dovoljno za 3. mjesto. Damir Posavec u skoku u vis sa 195 cm što mu je bilo dovoljno također za 4. mjesto. Bio je ovo ohrabrujući početak sezone za sve varaždinske atletičare koji konkuriraju  za velika svijetska natjecanja u Riu,Gruziji,Poljskoj, Tunisu i Nizozemskoj. Sezana se nastavlja slijedeći vikenda u Sloveniji, Srbiji, Švicarskoj i drugim mjestima.