Patrik Koščak obavljat će funkciju glavnog tajnika Zajednice i u sljedećem četverogodišnjem razdoblju

Patrik Koščak ponovno izabran za glavnog tajnika Zajednice SUGV-a

| 31.5.2019. u 14:38h | Objavljeno u Sport

Dosadašnji glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Patrik Koščak, taj će posao obavljati i u sljedeće četiri godine. Odluka je to sa sjednice Izvršnog odbora Zajednice. Član Povjerenstva za utvrđivanje uvjeta kandidata na temelju pristiglih zamolbi za mjesto glavnog tajnika, odvjetnik Goran Vučetić, naveo je da su dvojica kandidata ispunila uvjete.

Uvjeti su propisani našim pravilnikom i dvojica kandidata su zadovoljila te uvjete. Javila su se dvojica kandidata, Lovro Juzbašić i dosadašnji tajnik, Patrik Koščak. Obojica su zadovoljila sve uvjete i priložili su uz to kratki program rada, kako zamišljaju rad Zajednice u četiri godine. Mi smo zaista pažljivo promotrili te prijedloge i nakon razmatranja obje ponude, najprije kao Povjerenstvo, a kasnije kao Izvršni odbor, prihvatili smo kandidaturu Patrika Koščaka – rekao je Vučetić koji je zahvalio na prijavama obojici kandidata dodavši da su obje bile kvalitetne.

No mi smo do sada surađivali s Patrikom. On ima dobre stručne i ljudske karakteristike, zaista živi za sport i tu nekakve sumnje u njegove kvalitete i rad nema. Čvrsto stojimo iza te odluke. Ali već i danas smo razgovarali kako još poboljšati taj rad jer onog trenutka kad postaneš zadovoljan počinješ padati. Mi kao sportaši navikli smo da nikad ne možeš stati i moraš uvijek htjeti bolje i više i jače. Nama je ovo, možemo reći, formalna stvar, svake četiri godine izabrati, ali ono što ćemo zaista odraditi u ove četiri godine to će biti slika tog izbora i vjerujemo da Patrik koji ulazi u svoj drugi mandat može apsolutno biti bolji – kazao je Vučetić.

Patrik Koščak, kao glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, u novi mandat ulazi jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora.

Pet godina iskustva, računajući i godinu kao vršitelj dužnosti, je iza mene. Mogu to izuzetno dobro iskoristiti i vidjeti koje greške i propusti se mogu poboljšati u funkcioniranju krovne sportske organizacije varaždinskog sporta na dobrobit svih sportaša Grada Varaždina. Naglasak svakako mora biti na osiguravanju uvjeta sportašima za bavljenje sportom i za trenerski rad. Naravno i pokušati izboriti da trenerski rad odnosno stručan rad u sportu mora biti adekvatno nagrađen i da taj dio Programa javnih potreba u sportu bude osiguran sportašima. Također, dio sredstava za natjecanja sportaša mora biti uvećan. To su tri osnovna uvjeta za sve mlađe uzrasne kategorije, odnosno sve sportaše u mlađim kategorijama koji se natječu u svim segmentima sporta, 47 sportova, odnosno 123 sportske udruge u Gradu Varaždinu. Profesionalni sport u Gradu Varaždinu niti može niti smije biti financiran iz redovnog Programa javnih potreba u sportu. Načini financiranja klubova od posebnog interesa za Grad Varaždin postoje, no tu je izuzetno važna sprega i razgovori klubova i čelnih ljudi Grada Varaždina – najavio je glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.