Emerik Večerić, Patrik Grđan, Tajana Koščak i Miljenko Rožmarić (s lijeva) Foto: Omega Varaždin

Patrik Grđan i Tajana Koščak osvojili srebrna odličja na Zagreb Openu 2017.

| 28.11.2017. u 09:39h | Objavljeno u Sport

U Zagrebu je od 24. do 26. studenog održan Zagreb Open 2017., natjecanje u boksu za mlađe kadete, kadete, juniore, mlađe seniore i seniore u muškoj i ženskoj kategoriji. Prijavilo se 172 boksačica i boksača iz svih dobnih skupina. Prijave su stigle iz čak osam zemalja iz Slovenije, Srbije, Rumunjske, Mađarske, Crne Gore, Litve, Njemačke i naravno Hrvatske.

Iz Boksačkog kluba Omege Varaždin nastupili su Tajana KoščakPatrik Grđan i Nika Špoljarić za koje su ovo bile prve borbe, a ujedno i prve međunarodne borbe u boksu. Tajana Koščak je u kategoriji seniorki do 54 kg odradila svoju prvu borbu protiv iznimno iskusne Szűcs Szabine (Vecsés BC, Mađarska) i osvojila srebrno odličje, a Nika Špoljarić je u kategoriji mlađih kadetkinja do 48 kg upisala pobjedu protiv Lare Nagy (Basti Box, Rumunjska).

Patrik Grđan je u kategoriji juniora do 66 kg, u polufinalu svladao Karla Validžića i plasirao se u finale gdje se sastao sa predstavnikom Slovenije te viceprvakom europe Sadikom Gashijem, (Železničarski boksarski klub, Maribor). Patrik je izvrsnom borbom parirao slovenskom borcu i pokazao kvalitetu, ali na kraju uzeo srebro.

 

Označeno u