Ove će sezone u Četvrtoj ligi biti sedam a ne osam klubova iz županije kao lani Foto: Dražen Novosel

Ovog vikenda počinje novo prvenstvo u Četvrtoj HNL, kakve su ambicije županijskih predstavnika?

| 19.8.2017. u 08:33h | Objavljeno u Sport

Utamicama 1. kola ovog vikenda počinje novo prvenstvo u Četvrtoj nogometnoj ligi skupina Čakovec - Varaždin. Međužupanijsku ligu Varaždin - Čakovec (kako je lani nosila naziv od ove sezone Četvrta liga) su napustili drugoplasirani Varteks, koji je postao novi trećeligaš, i posljednjeplasirani Zadugar iz Hrastovskog, koji će se natjecati u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi.

Novim članom od ove sezone Četvrte lige postala je Bednja iz Beletinca, pa će varaždinska županija u novom prvenstvu imati sedam klubova, jednog manje u odnosu na lani.

Prošle sezone trećeplasirana ludbreška Podravina, prema riječima trenera Velimira Špikića, u novo prvenstvo ulazi za nijansu slabija u odnosu na lani.

- U momčadi nema Nikole Valjka, koji je i dalje naš igrač, ali ne trenira, jer je zatražio polugodišnju stanku od nogometa, a otišli su Ivan Vađunec i Goran Klekar, pa ćemo u novoj sezoni biti bez trojice standardnih igrača. Siniša Fajt će se, po svemu sudeći, ipak vratiti u kadar, iako je i on najavio da mu treba kraći predah od nogometa, a došli su Vladimir Mesec i povratnik Josip Salajec. Mislim da smo možda nijansu slabiji, a bili bi zadovoljni kada bi zadržali prošlosezonski plasman, iako je teško bilo što prognozirati, jer su dva dobra kluba ušla u ligu, Bednja i Dinamo iz Domašinca, tako da će liga biti ujednačenija - rekao je Špikić.

Nedeljanec, koji je lani bio šesti, u novu sezonu ulazi s nešto oslabljenim kadrom.

- Iz kluba su otišli Filip Štefulj i Dino Novak, čijim smo odlaskom puno izgubili, a doveli smo Nikolu Đurđeka i Nikolu Žmegača i mislim da smo malo oslabljeni u odnosu na lani. Prošle sam godine govorio da nam je glavni cilj izboriti ostanak u ligi, a sada planiram da ćemo zauzeti mjesto na tablici na kojem smo bili lani, odnosno da ćemo se plasirati između četvrtog i sedmog mjesta i uopće me nije strah za ostanak u ligi - naglasio je trener Nedeljanca Damir Maretić.

Na sedmom je mjestu prošlu sezonu završio Novi Marof, koji će u novo prvenstvo krenuti s dosadašnjim trenerom Zlatkom Kanešićem. Od igračkog kadra u klub su se vratili Tomislav Harmicar, koji je lani branio boje Varteksa, te Marin Šinjori.
- U novoj sezoni planiramo ostvariti malo bolji rezultat nego što smo ga imali lani, što znači plasman oko petog mjesta. Vratili smo Harmicara i Šinjorija, a od igrača iz Zagreba zadržali smo samo dvojicu. Na ruku nam ne ide dosta težak raspored na početku sezone - rekao je trener Kanešić.

Zelengaj, koji je lani bio deseti, novu sezonu dočekuje s dosta izmjenjenim sastavom.

- Prioritet nam je zadržavanje statusa četvrtoligaša, a u Kupu želimo dogurati što je moguće dalje. Što se tiče igračkih promjena imali smo dosta odlazaka, ali i dolazaka, točnije otišlo je sedam, a došlo je deset igrača. Neću govoriti hoćemo li biti slabiji ili jači, utakmice će pokazati svoje, a osobno mislim da ćemo biti bolji - naglasio je trener Zelengaja Zoran Ivančić.

Jalžabet, koji je prošlu sezonu završio na 13. mjestu, pojačao je konkurenciju.

- Ostali smo praktički bez jednog standardnog igrača Jerebića, a dobili smo dva mlada, dosta kvalitetna igrača Vesenjaka i Vrbanića, a vratio se Amanović. Pojačali smo konkurenciju u svlačionici, što je bilo jako bitno, jer imamo veći izbor igrača. U novoj sezoni sigurno se nećemo boriti za ostanak u ligi, a momčad se mora vratiti na pozicije gdje je bio prije, što znači plasman u gornjem dijelu ljestvice. Osobno mislim da po kvaliteti i dosadašnjem radu na treninzima, možemo biti među prvih pet momčadi - rekao je trener nogometaša Jalžabeta Rado Mlakar.

Plitvica iz Gojanca lani je bila 14., a trener Đuro Kolonić imat će na raspolaganju momčad iz prošle sezone, pojačanu s tri igrača.

- Ako već nismo jači, mislim da nismo nišla slabiji u odnosu na prošlu sezonu. Ekipa nam je ostala na okupu, a došao nam je Buhin, koji je igrao u Slobodi ŠN-a, Vrček iz Zalengaja i Martinčević, koji je posljednje igrao u Zavrču. Očekujem da se u novoj sezoni u Gojancu igra dobar nogomet i da se ostvari dobar rezultat. Zadovoljio bi nas plasman u sredini tablice, te da imamo mirnu sezonu, a ne da iz utakmice u utamicu strepimo oko ostanka u ligi - naglasio je Kolonić.

Bednja iz Beletinca, koja je lani osvojila naslov prvaka u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi, igrat će svoju prvu sezonu u Četvrtoj ligi.

- Želja nam je prezetirati dobar nogomet predstaviti se u najboljem svijetlu, Primarni nam je cilj zadržati status četvrtoligaša, a po ekipi koju imamo možemo biti u sredini tablice. Dosta je igrača otišlo, no uglavnom riječ je o onima koji su imali manju minutažu prošle sezone, a iz prvih 11 napustio nas je jedino Pero Hrebak. Srećom, nadoknadili smo njegov odlazak, jer stigli su Filip Holi, Tin Dvorski i Patrik Golubar te još nekoliko igrača. Mislim da ćemo bit igrački jači nego prošle sezone - zaključio je trener Bednje Saša Paska.

 

Parovi 1. kola
Subota, 19. 8., od 17.30 sati: Mladost-Komet – Plitvica (G), Podravina – Međimurec i Nedelišće – Zelengaj, nedjelja, 20.8. 17.30 sati: Novi Marof – Polet (SMNM), Dinamo (D) – Bednja, Pušćine – Rudar, Jalžabet – Sloboda (S). Nedeljanec i Sloga (Č) igrat će 23. kolovoza.