U posljednji tren otkazana Snježna kraljica, ništa od prvog nastupa sezone za Istoka Rodeša

| 5.1.2022. u 15:28h | Objavljeno u Sport

Ipak, ništa od Snježne kraljice danas. U posljednji su tren, pred sam početak prve vožnje, odluku o otkazivanju donijeli suorganizatori iz FIS-a koji su procijenili da je u donjem dijelu slaloma staza ipak u prelošem stanju za održavanje.

Problem je stvorilo previše toplo vrijeme, čak 12 stupnjeva u Zagrebu, vjerojatno jedan od najtoplijih dana posljednjih godina u vremenu održavanje sljemenske utrke. 

Početak utrke je bio zakazan za 15:30 sati, ali je inicijalno pomaknut na 15:45 zbog još jednog problema, guste magle koja je također stvarala probleme danas. 

Ovo je loša vijest ponajviše za varaždinskog skijaša Istoka Rodeša koji je računao na svoj prvi nastup ove sezone na Snježnjoj kraljici nakon što je zbog ozljede lakta morao propustiti veliki dio početka sezone od kraja studenog prošle godine.

Postoji opcija kojom bi se utrka održala sutra prema prvim informacijama iz FIS-a, možda i u nekom drugom terminu, ali također postoji opcija da se utrka jednostavno neće niti održati ove skijaške sezone.