Ostalo je još samo mjesec dana do novog izdanja Pannonian Challengea Foto: Marin Stupar

Ostalo je još samo mjesec dana do novog izdanja Pannonian Challengea

VV | 18.5.2022. u 10:00h | Objavljeno u Sport

Od 15. do 19. lipnja u Osijek ponovno dolaze najbolja imena iz svijeta ekstremnog sporta, energični predstavnici klupske scene, ali i esportaši iz cijele regije

Pripremite se na novu dozu adrenalina, dobre energije i kvartovske zabave na svjetskom nivou, jer 23. Pannonian Challenge samo što nije stigao u Osijek. Tako nas dijeli samo mjesec dana od novog izdanja ovog dugovječnog festivala, koji u kombinirani program ekstremnog sporta i party glazbe, svake godine donosi i bogat popratni sadržaj za šire mase, ovoga puta u petodnevnom spektaklu od 15. do 19. lipnja.

Ekstremne sportaše u skate parku na lijevoj obali Drave još jednom predvodi miljenik osječke publike i uvjerljivi pobjednik prošlogodišnjeg BMX Freestyle natjecanja - Marin Ranteš, dok je globalna zvijezda klupske scene, Osječanka Insolate oko sebe okupila poznate DJ-eve koji će publiku svake večeri održati na nogama uz beatove i bass dropove na još uvijek tajnoj lokaciji. U svemu tome, svoju premijeru na ovogodišnjem Pannonian Challengeu će dobiti i popularni esport u sklopu Reboot Online Games Weeka powered by A1, unutar kojeg će se održati i finale 9. sezone A1 Adria League, a sve to će se savršeno uklopiti u atmosferu najboljeg regionalnog festivala ekstremnog sporta.

Sportski dio u znaku najvećih imena BMX-a

Nakon što je prošle godine po prvi puta zasjeo na vrh postolja na Pannonian Challengeu, Varaždinac Marin Ranteš se početkom ovog ljeta još jednom vraća u svoj drugi dom s pokušajem obrane naslova, a taj plan će mu prvenstveno pokušati zakomplicirati izvrsni Declan Brooks, Britanac koji je prošle godine osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Tokiju, a može se pohvaliti i dobrim rezultatima u osječkom skate parku. Tradicionalno jaku konkurenciju u BMX Freestyleu će upotpuniti i član francuske reprezentacije, Istvan Caillet, kao i Jaka Remec, perspektivni 17-godišnjak iz Slovenije. Iz Ujedinjenog Kraljevstva stiže Kieran Reilly, mladi i eksplozivni BMX vozač čija je specijalnost trostruki salto unazad što će osječkoj publici zasigurno biti posebna atrakcija za gledanje. Treba naglasiti da će se sportski dio festivala kao i uvijek sastojati od BMX, Inline (role) i Skate natjecanja, a upravo ona će poslužiti kao uvertira u večernji glazbeni program, koji će se održavati na dvije lokacije - u skate parku i tajnoj lokaciju koju organizatori još uvijek ne žele otkriti. Party u skate parku dolazi odmah nakon uzbudljivih contesta, s početkom u 20 sati, a traje sve do 23 sata i tako svakog dana, sve do subote, kako bi ljubitelji ekstremnog sporta dobili vrijeme za slijeganje dojmova, uz zagrijavanje za party do jutra.

MARIN_RANTES_2__Foto_Marin_Stupar.jpg