Osnovnoškolci iz Varaždinske županije odmjerit će snage u graničaru i atletici na Telemach Danu sporta Foto: Ilustracija

Osnovnoškolci iz Varaždinske županije odmjerit će snage u graničaru i atletici na Telemach Danu sporta

| 12.6.2021. u 16:00h | Objavljeno u Sport

Plazma Sportske igre i Općina Kneginec pozivaju vas da se pridružite na Telemach Danu sporta koji će se održati u ponedjeljak, 14. lipnja na stadionu NK Dubravka Zagorac u Gornjem Turčinu s početkom u 15.30 sati.

Sportsko-edukativna manifestacija okupit će osnovnoškolce od 1. do 4. razreda s područja županije koja će se natjecati u graničaru i atletici i boriti za plasman na državnu završnicu koja će se održati sredinom srpnja u Splitu gdje će mali virovitički amaterski sportaši imati priliku družit se i natjecat s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno. Telemach Dan sporta otvorit će predstavnici Općine Kneginec Gornji i Plazma Sportskih igara mladih.

Manifestacija će biti organizirana u skladu s preporukama HZJZ za manifestacije na otvorenom.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativa događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske.