Sudionici jučerašnje osnivačke skupštine

U Varaždinu osnovana Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava

| 21.1.2018. u 16:49h | Objavljeno u Sport

Jučer je u Varaždinu osnovana Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava. Prema najavama, u programu rada novoosnovane udruge bit će nordijsko hodanje i pješačenje organizirano u vidu svakodnevnih rekreacijskih i kondicijskih treninga te treninga snage za sve dobne skupine i osobe različitih fizičkih sposobnosti, škole nordijskog hodanja, izleti, sudjelovanja na Cross ligi Drava te festivalima nordijskog hodanja, sudjelovanje u varaždinskom gradskom projektu CityWalk, projekti nordijskog hodanja u Varaždinskoj županiji, obilježavanja dana zdravlja, sporta, pješačenja. Škole i treninge nordijskog hodanja vodit će dvije certificirane voditeljice, educirane pri Hrvatskom savezu nordijskog hodanja.

Na osnivačkoj skupštini Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava za predsjednicu je izabrana Vilena Gašparović, za zamjenicu Katica Kalajdžija, za tajnicu Mila Voit te još četiri članice Upravnog odbora Kristina Petričević, Olgica Friščić, Zdravka Gmajnić i Darinka Kolarić. Nadzorni odbor čine Đurđica Stankus, Slavica Kolačko i Ljubica Stanek.

Mi nismo samo udruga nordijskog hodanja već i pješačenja. Osnovali smo udrugu zbog tri cilja: okupljanja ljudi, zdravlja i boravka u prirodi. Želimo pokrenuti ljude da vode brigu o svom zdravlju, svom tijelu i svom okolišu, ali razvijamo i društveni život kroz druženje i kulturne sadržaje. Sve to zajedno oplemenjuje čovjeka i utječe na njegov društveni život. Želimo sudjelovati u osvješćivanju ljudi da sami mogu utjecati na svoje zdravljem i želimo priključiti građane iz cijele županije organizirajući radionice i škole nordijskog hodanja u svih šest gradova u Varaždinskoj županiji – istaknula je predsjednica udruge Vilena Gašparović, koja je dodala da također žele promijeniti pomalo krivu predodžbu u društvu da je nordijsko hodanje „samo za umirovljenike“.

nordijsko_hodanje_2.JPG