Osam članica Plesnog kluba Takt Varaždin pozvane u reprezentaciju Hrvatskog sportskog plesnog saveza

VV | 19.5.2024. u 15:40h | Objavljeno u Sport

Vrhunski rezultati sa međunarodnih natjecanja iz Praga, Češka i Čačka, Srbija.

Čak osam sportašica članica Plesnog kluba Takt iz Varaždina zahvaljujući radu trenera u matičnom klubu, kontinuitetu vrhunskih rezultata, odličnim plasmanima na državnom prvenstvu i visokim pozicijama na domaćoj i međunarodnoj ranking ljestvici pozvane su u članstvo nacionalne reprezentacije Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

U kategoriji mlađe mladeži (djevojke do 13 godina) članice reprezentacije postale su Anja Strelec i Ramona Pečar, u kategoriji mladeži (djevojke do 15 godina) Emili Šobak i Korina Eršeg te u kategoriji starije mladeži (djevojke do 18 godina) Linda Šoštarek, Marta Majcen, Maja Racanović i Iva Friščić.

U utorak, 15. svibnja sportašice su u zagrebačkom hotelu Academia sudjelovale na kampu reprezentacije na kojem su imale prilike učiti te slušati predavanja vrhunskih stručnjaka iz područja sportske psihologije, nutricionizma te međunarodnih stručnjaka iz područka latinsko-američkih plesova.

Tijekom prethodna dva vikenda dio reprezentativki sudjelovao je na iznimno jakim međunarodnim natjecanjima koja su se održala u Pragu, Češka (4. i 5. svibnja 2024.) te Čačku, Srbija (11. svibnja 2024.). U Pragu su tijekom vikenda 4. i 5. svibnja 2024. Hrvatsku predstavljale Ramona Pečar, Emili Šobak, Maja Racanović i Marta Majcen. Fenomenalan rezultat postigla je najmlađa predstavnica u Pragu Ramona Pečar koja je osvojila svoj prvi WDSF turnir i to u standardnim plesovima u kategoriji mlađe mladeži.

- Ramona je bila odlična i u latinsko- američkim plesovima te je doplesala do finala u kojem je u iznimno zahtjevnoj međunarodnoj konkurenciji osvojila izvrsno 4. mjesto. Ramona se natjecala i u višoj starosnoj kategoriji mladeži gdje je u standardnim plesovima završila na postolju osvojivši brončanu medalju dok je u latinsko-američkim plesovima osvojila 11. mjesto. U kategoriji mladeži izvrsno nas je predstavila Emili Šobak koja je fenomenalnom izvedbom doplesala do 2. mjesta u standardnim plesovima, osiguravši na taj način još jednu medalju za Hrvatsku. U latinsko-američkim plesovima Emili se plasirala u finale te je završila natjecanje na odličnom 7. mjestu - priopćili su iz PK Takt.

U kategorijama starije mladeži i odraslih predstavljale su nas Maja Racanović i Marta Majcen. U standardnim plesovima u kategorije starije mladeži obje djevojke osigurale su još dvije medalje za Hrvatsku. Marta je osvojila srebrnu medalju i odlično 2. mjesto, a tik do nje na postolje plasirala se i Maja osvojivši brončanu medalju i 3. mjesto.

U kategoriji odraslih u standardnim plesovima djevojke su ponovno briljirale pa je tako Marta osvojila još jednu srebrnu medalju i 2. mjesto dok je Maja natjecanje završila plasmanom u finale i osvajanjem 4. mjesta. U latinsko-američkim plesovima u kategoriji starije mladeži Marta je osvojila 4. mjesto dok je Maja osvojila 8. mjesto u konkurenciji 22 djevojke iz Češke, Hong Konga, Italije, Hrvatske, Turske, Mađarske, Hrvatske i Ukrajine. U kategoriji odraslih Marta je odličnom izvedbom uspjela doplesati do brončane medalje i 3. mjesta te su ispred nje završile jedino aktualna svjetska viceprvakinja te predstavnica Hong Konga. Maja je jednako tako plesala odlično te je natjecanje završila na 7. mjestu.

U Srbiji u gradu Čačku na jednom od najvećih regionalnih sportskih plesnih natjecanja, Serbia open u subotu, 11.5.2024. predstavljale su nas Linda Šoštarek i Marta Majcen. U jednom od najzahtjevnijih natjecanja u kategoriji starije mladeži sudjelovalo je čak 37 djevojaka iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Turske, Slovačke. Linda Šoštarek postigla je izvanredan rezultat te je u žestokoj konkurenciji osvojila Serbia open u kategoriji starije mladeži te osvojila zlatnu medalju, 1. mjesto te trofej pobjednice Serbia opena. Marta je jednako tako plesala odlično te je doplesala do finala te ostvarila plasman na 6. mjesto.

U kategoriji starije mladeži u disciplini standardnih plesova Linda je ponovila izvanredan rezultat te je osvojila 1. mjesto te još jednu titulu pobjednice dok se Marta u istoj kategoriji plasirala na postolje, osvajanjem brončane medalje i 3. mjesta. Osim navedenih kategorija Marta se natjecala i u višoj starosnoj kategoriji u disciplini standardnih plesova, u kategoriji odraslih u kojoj je doplesala do 1. mjesta i naslova pobjednice Serbia opena. Pred svim sportašima kako sportskim plesnim parovima tako i solo natjecateljicama je sudjelovanje na iznimno jakom međunarodnom turniru Zagreb dance grand prix koji će se održati od 24. do 26. svibnja u Zagrebu. U sklopu samog događanja naše reprezentativke sudjelovat će i na Europskom prvenstvu u latinsko-američkim plesovima. S poštovanjem, Plesni klub Takt Varaždin Igor Šalamun, predsjednik kluba