Trener Varteksa Želimir Orehovec s napadačem svoje momčadi Tihomirom Šoštarićem Foto: Dražen Novosel

Orehovec: Ne smijemo izgorjeti u prevelikoj želji za pobjedom

| 30.5.2018. u 20:15h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varteksa će sutra od 17 sati i 30 minuta na stadionu Sloboda u Varaždinu posljednji put ove sezone istrčati pred domaćom publikom. U sklopu 29. kola 3. HNL Istok suparnik će im, u vrlo važnom susretu, biti momčad Slavije iz Pleternice.

- Nama je svaka sljedeća utakmica uvijek najvažnija, a ova sutrašnja ima i dodatni značaj, jer u slučaju pobjede, u posljednjem kolu odlučujemo sami o svojem ostanku i popravka više nema - rekao je trener Varteksa Želimir Orehovec, svjestan situacije u kojoj se njegova momčad nalazi.

Varteks se dva kola prije kraja prvenstva nalazi na posljednjem mjestu lige i prijeti mu ispadanje, no trener Bumbara zna što mu je činiti.

- Priprema za utakmicu je isključivo na psihološkom planu, jer osim velikog htijenja i želje, moramo zadržati i mirnoću i strpljivost te ne smijemo izgorjeti u prevelikoj želji za pobjedom. Pobjedom bismo se približili ostanku jer i rezultat Croatije i Slavonije koje igraju međusobno može nam ići na ruku. Ali bez obzira na njihov krajnji ishod, najvažnije je da zadnje kolo sami odlučujemo o svojoj sudbini - rekao je Orehovec.

Unatoč porazima od Međimurja, BSK-a te Bedema u posljednje tri utakmice, vjera u vlastite sposobnosti nije ih napustila, jer prije svega, riječ je ipak o momčadima s vrha ljestvice.

- Ozljede i naporna sezona kroz zgusnuti raspored koji smo imali, sigurno su ostavili traga na ekipi, ali ove dvije utakmice moramo zaboraviti na sve, staviti glave skupa i izvući iz sebe svu snagu, za koju vjerujem da je još imamo - naglašava Orehovec.

Gubio Varteks ili pobjeđivao, igrao kod kuće ili u gostima, jedna je konstanta kroz cijelu sezonu, a to je vjerna podrška navijača, pogotovo White Stonesa, koji su najbliži uzrečici da su navijači 12. igrač momčadi.

- Zasluge za to što smo još uvijek u igri za opstanak sigurno velikim udjelom pripadaju i White Stonesima, koji su nas do sad zdušno bodrili i bili uz nas, pa ih i ovim putem, u svoje i u ime igrača, pozivam da u četvrtak dođu igračima pružiti podršku jer zajedno smo jači - zaključio je Želimir Orehovec te pozvao sve navijače i simpatizere Varteksa da budu uz klub i kad je najteže, kako su i bili cijele sezone.