OLIMPIJSKE IGRE Barakude trijumfalno pobijedile Crnu Goru

Varaždinske vijesti | 29.7.2021. u 10:56h | Objavljeno u Sport

Fenomenalnom igrom Barakude su danas svladale crnogorske Ajkule u trećoj utakmici Olimpijskih igara rezultatom 13:8 (1:1, 6:4, 4:3, 2:0).

Utakmica s Crnom Gorom bila je Barakudama točno 50-ta u svim dosadašnjim nastupima na olimpijskim igrama. U tih 50 susreta, imamo 31 pobjedu, 1 remi i 18 poraza.

- Čestitam momcima na uistinu fenomenalnoj utakmici. Iza nas su dva teška, paklena dana. Došli smo na turnir s puno većim željama od onoga što smo pokazali u utakmici s Australijom. No to je u sportu tako, sadrži i dobre i loše dane. Ono što je meni bilo bitno nakon ovih izuzetno teških 48 sati bilo je da pokažemo svu raskoš talenata koje imamo, čestitam momcima od srca – prokomentirao je Ivica Tucak, izbornik reprezentacije.

U skupini B danas je već utakmicu odigrala vodeća momčad skupine, odnosno Španjolska koja je ponovo odnijela pobjedu, sada nad Kazahstanom. Nakon odigrane utakmice Hrvatske i Crne Gore u bazen uskaču reprezentacija Srbije i Australije. Hrvatska je nakon pobjede nad Ajkulama druga momčad u skupini.

- Jedino što mi je bilo u fokusu ovih dana je bilo kako dignuti dečke i kako im vratiti samopouzdanje. Vjerujem da sam uspio, zajedno s svojim kolegama. No ponavljam, momci su ti koji su iznijeli ovaj ogroman teret. Ja sam im na sastanku prije utakmice rekao da svaki brod koji kreće na daleki put, prekoceanski put s hrabrom posadom, nailazi i na oluje i tajfune i razna iskušenja koja mora proći da bi stigao na drugu stranu svijeta. Mi smo posada koja želi doći na drugu stranu svijeta. Utakmica s Australijom je bila jedna grmljavina, ali grmljavina koja je kod nas izazvala fantastičnu povratnu reakciju. Čestitam igračima od srca – zaključio je izbornik.

U ovoj utakmici najuvjerljiviji strijelac bio je Loren Fatović s tri zgoditka, dok su Luka Bukić i Javier Garcia zabili po dva pogotka. Lončar, Vukičević, Bušlje i Obradović zabili su po zgoditak.

- Dogovor je bio da uđemo puno čvršće i agresivnije nego što je to bilo u utakmici s Australcima. Ovo je naš pravi ulazak u turnir, pokazali smo da možemo i da nam je mjesto ovdje. Zaslužena pobjeda. Mislim da nam je sada i gol razlika povoljna, sve nam se poklopilo. Idemo dalje! Idemo probati pobijediti sljedeću utakmicu. Očekujemo ponovo tešku utakmicu, no najbitnije da uđemo ovako kao danas i onda imamo šansu za pobjedu. – zaključio je Luka Lončar, reprezentativac.

Barakude u sljedećoj utakmici očekuje reprezentacija Srbije s kojom se susreću u subotu (31. srpnja) u 15:30 odnosno 8:30 po hrvatskom vremenu.