Održana Skupština MNK Lovrečan, igrač godine Kristijan Županić, a član godine Roman Letonja

Varaždinske vijesti | 28.2.2024. u 17:15h | Objavljeno u Sport

Deseta sjednica Skupštine MNK Lovrečan održana je u dvorani DVD-a Lovrečan Dubrava. Pozdravnim govorom sjednicu je otvorio predsjednik kluba Neven Furjan, a uz članove kluba bili su prisutni i brojni sponzori i podupiratelji kluba te Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica.

Nakon minute šutnje jednoglasno je prihvaćen dnevni red sjednice. Opširno izvješće o radu MNK Lovrečan u protekloj godini podnio je tajnik Karlo Prikratki, a u svom osvrtu osvrnuo se i na opremanje malonogometnog igrališta i igrališta za odbojku.

Članovi MNK Lovrečan protekle su godine realizirali 15 radnih akcija uređenja i opremanja, a sudjelovali su i na 26 raznih natjecanja i turnira.

Izvješće o financijskom poslovanju podnijela je tajnica Nikolina Furjan, a nakon što su sva izvješća prihvaćena spomenuti su iznijeli prijedlog plana rada i financijskog plana za 2024. godinu.

Tako će članovi MNK Lovrečan ove godine organizirati tradicionalni šunka kup, a nakon toga je, u subotu 4. svibnja, u planu organizacija proslave desete obljetnice MNK Lovrečanu te potom 29. i 30. lipnja organizacija tradicionalnog malonogometnog i odbojkaškog turnira u Velikom Lovrečanu.

Od samog početka jedan od inicijatora osnivanja rekreativne malonogometne Klampotic lige je i MNK Lovrečan u kojoj će i nadalje sudjelovati, a planom aktivnosti predvođeno je sudjelovanje na dvadesetak malonogometnih i odbojkaških turnira u Hrvatskoj i susjednoj Sloveniji.

Uz aktivnosti na sportskom polju članovi MNK Lovrečan i nadalje će pomagati i ostalim sportskim društvima, klubovima i udrugama kako u sportskim natjecanjima tako i kod organizacija humanitarnih priredbi, a za članove kluba uz jednodnevno kupanje na moru u planu su i ostala druženja.

Uz planove u sportskim natjecanjima MNK Lovrečan će i dalje raditi na opremanju sportskih objekata i nabavci potrebne opreme, a dio potrebnih sredstava planira se osigurati, uz domaće sponzore i podupiratelje, i iz projekata Europske unije i Varaždinske županije za razvoj mladih.

U završnom, svečanom dijelu sjednice, priznanje za člana godine dobio je Roman Letonja, za igrača godine Kristijan Županić, a za sponzora godine Marino Korotaj.

Dogovorom članova kluba zahvalnicu za nesebičan desetogodišnji rad u svim aktivnostima MNK Lovrečan predsjedniku Nevenu Furjan uručio je Marko Županić.

Čestitke klubu na dosadašnjim rezultatima i ostvarenje zacrtanih planova, u ime načelnika Mirka Korotaja i svoje ime uputio je Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica, a zahvalu na uspješnoj suradnji uputio je Dalibor Vočanec, predsjednik MNK Kolarovec.

Na dan sjednice u MNK Lovrečan uključeno je 114 članova među kojima su 34 žene. Jednoglasno je prihvaćen prijedlog za godišnju članarinu, a koje su oslobođeni maloljetni članovi. Jednoglasno je prihvaćen i prijedlog o uvjetima iznajmljivanja opreme u vlasništvu kluba.