Možemo biti ponosni na sve što se radilo i realiziralo u protekloj godini, naglasio je predsjednik Zajednice Alen Runac Foto: Krešimir Đurić

Održana sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina

| 9.6.2017. u 12:56h | Objavljeno u Sport

Članovi Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina sinoć su jednoglasno prihvatili izvješće o radu Zajednice za prošlu godinu, odnosno završni račun, realizaciju Programa javnih potreba u sportu, financijsko izvješće te izvješće o radu i djelovanju Zajednice. Skupštinari su ujedno prihvatili i privremeno financiranje programa u sportu do kraja ovog mjeseca.

U prošloj su godini ostvareni prihodi od 8,76 milijuna kuna, što je povećanje prihoda u odnosu na prethodnu godinu za više od 1,6 milijuna kuna. Rashodi su u prošloj god iznosili 8,94 milijuna. Za sportske škole utrošeno je 140 tisuća kuna, a za vrhunske sportaše dodatnih 150 tisuća te još 20 tisuća za perspektivne sportaše.

Za međunarodne, državne i memorijalne događaje, gdje je Zajednica organizator ili suorganizator, realizirano je 290 tisuća kuna. Za provođenje raznih programa tjelesne i zdravstvene kulture Zajednica je osigurala iznos od 115 tisuća.

Za sufinanciranja aktivnosti sportskih klubova, odnosno udruga te zajednica i saveza, u prošloj je godini utrošeno 2,7 milijuna kuna. Dodatnih gotovo pola milijuna kuna bilo je osigurano za rad trenera za mlađe uzrasne kategorije te sufinanciranje usavršavanja stručnih kadrova. Za zdravstvenu zaštitu sportaša utrošen je iznos od 100 tisuća kuna.

Kako bi brojni varaždinski sportski klubovi mogli u potpunosti besplatno koristiti sportske objekte za koje brine Zajednica, za njihovo funkcioniranje i održavanje u prošloj je godini utrošeno 3,46 milijuna kuna. Dodajmo i da je 94 tisuća kuna osigurano za funkcioniranje i održavanje sportskih objekata kojima upravljaju same sportske udruge.

Što se tiče sportskih rezultata, tajnik Zajednice Patrik Koščak, naglasio je da su prošlu godinu obilježili veliki uspjesi u varaždinskom sportu kako pojedinaca tako i klubova.

Povećanje financijskih sredstava svakako se pozitivno odrazilo na rezultate, ali i ovdje svakako treba istaknuti veliki rad i entuzijazam djelatnika u sportu bez čega ovakvi rezultati ne bi ni izbliza bili ostvareni – kazao je Koščak.

Možemo biti ponosni na sve što se radilo i realiziralo u protekloj godini. Čestitam svima koji su bili dio organizacije svih ovih aktivnosti i sportskih manifestacija. Zaista je učinjeno jako puno, a posebno bih istaknuo sve ono što je napravljeno na uređenju stadiona u Zagrebačkoj ulici i organizaciji utakmica Europskog prvenstva za igrače U-17 uzrasta. Pohvale za uređenje stadiona i organizaciju stizale su sa svih strana – dodao je predsjednik Zajednice, Alen Runac.

Nakon što su prihvaćena izvješća za prošlu godinu, prihvaćena je i odluka o financiranju varaždinskog sporta do donošenja proračuna. Budući da se novi proračun očekuje u slijedećih desetak dana, još uvijek je na snazi privremeno financiranje Programa u sportu. Skupština je tako potvrdila odluku o privremenom financiranju za razdoblje od početka travnja do kraja ovog mjeseca.

Na sjednici su u članstvo primljene i nove sportske udruge. Radi se o Badminton klubu „Marlex“ i Udruzi rukometnih veterana „Varaždin“. Zajednica s njima sada broji 109 članica.